Odpowiedz

Re: Wakacje kredytowe - #Covid19

Z tego co ja słyszałem to te zapisy dotyczą tylko przedsiębiorców.

Ale przyznam szczerze, że w branży której pracuję, o szczegółowych zapisach zmian w rozporządzeniach dowiadujemy się w niedziele wieczorem z datą wejścia w życie w poniedziałek (tak było na przykład ze zmianami dni kiedy obowiązują w handlu godziny dla seniora). Rząd niestety ogłasza tylko te populistyczne elementy, natomiast wszystkie pozostałe, a często równie ważne dla społeczeństwa tematy, publikowane są dopiero w aktach wykonawczych do których zagląda garstka najbardziej zainteresowanych ludzi.

Więc pewnie co dokładnie uchwalono dowiemy się dopiero jak przejdzie to przez Senat, wróci do Sejmu i uchwalą. 

Odpowiedz
0 Lajków
Galanel88
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
163
42
06-09-2019
Wiadomość 131 z 133 (4 510 wyświetleń)

A ja mam takie pytanie, zawieszę teraz kredyt na 6miesięcy czy np za 5 miesięcy mogę go spłacić w całości i wtedy spłacam cały kapitał i nie muszę tych odsetek płacić ?

Odpowiedz
0 Lajków
MickelK
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
14-05-2020
Wiadomość 132 z 133 (4 306 wyświetleń)

Jeśli zawiesisz spłatę na 6 miesięcy, możesz spłacić w tym czasie kredyt w całości. W przypadku, gdy spłacisz go np. po 5 miesiącach, spłacisz kapitał pozostały do dnia całkowitej spłaty  oraz odsetki, które naliczymy do tego dnia - odsetki za 5 miesięcy, w których spłata była zawieszona. Nie naliczymy odsetek za pozostałe miesiące. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
554
124
04-09-2015
Wiadomość 133 z 133 (4 278 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Inteligentne oszczędzanie we wszystkim 2025

Saving money is key in 2025. Here are simple ways to reduce your spending in different areas of your life.

Shopping

• Use discount coupons and cashback.

• Buy in bulk.

• Compare prices online before purchasing.

...

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy