02-05-2020 08:22
Z tego co ja słyszałem to te zapisy dotyczą tylko przedsiębiorców.
Ale przyznam szczerze, że w branży której pracuję, o szczegółowych zapisach zmian w rozporządzeniach dowiadujemy się w niedziele wieczorem z datą wejścia w życie w poniedziałek (tak było na przykład ze zmianami dni kiedy obowiązują w handlu godziny dla seniora). Rząd niestety ogłasza tylko te populistyczne elementy, natomiast wszystkie pozostałe, a często równie ważne dla społeczeństwa tematy, publikowane są dopiero w aktach wykonawczych do których zagląda garstka najbardziej zainteresowanych ludzi.
Więc pewnie co dokładnie uchwalono dowiemy się dopiero jak przejdzie to przez Senat, wróci do Sejmu i uchwalą.
14-05-2020 12:35
A ja mam takie pytanie, zawieszę teraz kredyt na 6miesięcy czy np za 5 miesięcy mogę go spłacić w całości i wtedy spłacam cały kapitał i nie muszę tych odsetek płacić ?
15-05-2020 07:45
Jeśli zawiesisz spłatę na 6 miesięcy, możesz spłacić w tym czasie kredyt w całości. W przypadku, gdy spłacisz go np. po 5 miesiącach, spłacisz kapitał pozostały do dnia całkowitej spłaty oraz odsetki, które naliczymy do tego dnia - odsetki za 5 miesięcy, w których spłata była zawieszona. Nie naliczymy odsetek za pozostałe miesiące.
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024