08-04-2020 18:11
Zakończyłem budowę domu jednorodzinnego budowanego kredytem hipotecznym w ING, ubezpieczyłem dom w systemie transakcyjnym ING, wybrałem polisę podstawową, system ubezpieczył nieruchomość kredytowaną i pobrał składkę miesięczną. Polisę bank mi dostarczył, polisę wysłałem do banku jako spełnienie jednego z warunków udzielenia kredytu hipotecznego. I tu mam problem ponieważ bank chyba odrzucił taką polisę bez żadnej informacji dlaczego. W systemie była informacja że polisa jest analizowana a po tygodniu informacja ta zniknęła i od nowa mam warunek dostarczenia polisy. I tu mam pytanie czy wiecie może czy polisy ubezpieczające nieruchomość wystawiane w systemie transakcyjnym banku są przez bank akceptowane?
08-04-2020 20:21
08-04-2020 21:50
Tak, dobrze rozumiesz Wykupiłem polisę i przesłałem ją do akceptacji i nic, cisza.
10-04-2020 12:16
Nie jest to standardowa sytuacja i tutaj nie sprawdzę dlaczego tak się stało Proszę Cię o kontakt na czacie, po zalogowaniu się do swojej bankowości. Możesz też do nas zadzwonić w tej sprawie - 32 357 00 57.
Prosimy, w tej sprawie skontaktuj się z nami na czacie w Moim ING w dni robocze od 8-16 i specjaliści od restrukturyzacji sprawdzą Twoją sytuację i dane w systemie bankowym.
02-11-2024