Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Re: Spłata całości lub części kredytu przed terminem

Jeśli składasz wniosek o aneks odnośnie skrócenia kredytu, to żeby był bezpłatny musi zostać zlecony maksimum 6 miesięcy od ostatniej nadpłaty. W innym przypadku będzie płatny. Po skróceniu Twoja rata nie może być wyższa niż najwyższa rata w okresie trwania Twojego kredytu.

W innym przypadku jest to sytuacja, w której mocno zmieniasz warunki kredytu i jest to objęte płatnością aneksu, tak jakbyś prosił o podniesienie swojej raty bez nadpłacenia kredytu.

Odpowiedz
0 Lajków
Galanel88
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
163
42
06-09-2019
Wiadomość 11 z 13 (5 098 wyświetleń)

To ile w koncu czasu 3 czy 6 miesięcy? A czyli żeby rata nie była wyższa to musze spłacać tak że wielokrotność raty?
Odpowiedz
0 Lajków
Waterpolo
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
27
1
18-11-2019
Wiadomość 12 z 13 (5 096 wyświetleń)

3 miesiące od ostatniej spłaty jest bezpłatny aneks do Umowy.

Omyłkowo wcześniej napisałem, że Twoja rata nie może przekroczyć najwyższej z ostatnich 6 miesięcy.

Nie musisz nadpłacać wielokrotności raty. Nadpłata jest dowolnej wysokości. Chodzi tylko i wyłącznie o to, że po nadpłacie nie możesz skrócić aneksem swojej umowy tak bardzo, żeby wartość którejkolwiek z rat była wyższa niż najwyższa z dotychczasowo spłaconych przez Ciebie rat.

Odpowiedz
0 Lajków
Galanel88
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
163
42
06-09-2019
Wiadomość 13 z 13 (5 091 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Negocjacja marzy

Zerknij na odpowiedź Pani z banku:

https://spolecznosc.ing.pl/-/Kredyty-hipoteczne/Dramat-procesowanie-wniosku-ponad-6-tygodni-i-cisza/m-p/45336#M11393

Na negocjacje bym nie liczył ale ... spróbować war...

01-04-2025
Negocjacja marzy

Dzien dobry,

Jestem w trakcie procesu rozpatrywania mojego wniosku o kredyt hipoteczny w ING - moj wniosek zostal wstepnie zaakceptowany i ING chce udzielic mi kredytu, musze tylko uzupelnic kilka dok

...

01-04-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Ja nie rozumiem takiego działania. Tak jak by to celowo było robione. Ale może wizerunkowo jako marketingowy element dobrej oferty marżowej się to sprawdza. Potem może mają że już target na kwartał 1

...

01-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy