27-11-2019 21:51
Witam
Staram się o kredyt na wykończenie domu, kwota 100 tyś, hipoteka, jedna transza. Mam pytanie odnośnie okresu karencji.. W wstępnych kalkulacjach nikt nie wspominał, że dwa lata będę spłacał same odsetki, kwota kredytu również znacznie urosła jak i okres kredytu (o owe dwa lata karencji). Pytanie czy po wypłacie kredytu i złożeniu wniosku o rezygnację z okresu karencji koszt kredytu zmniejszy się czy odsetki zostaną wliczone do rat a łączna suma kosztów kredytu nie ulegnie zmianie?
28-11-2019 08:33
Cieszę się, że zdecydowałeś się na naszą ofertę
Po uruchomieniu kredytu w całości możesz od razu zrezygnować z karencji. Jeśli z niej zrezygnujesz, koszt całkowity się zmniejszy.
29-11-2019 11:10
Dziwne, że wydłużono Ci okres kredytu, ale być może tylko na takich warunkach mogłeś/mogłaś uzyskać kredyt.
Karencja to generalnie opcja, która jest Ci oferowana i nie jest obligatoryjna. Możesz z niej zrezygnować w każdej chwili po uruchomieniu całości kapitału kredytu - w Twoim przypadku jest jedna rata, więc po prostu po wypłacie tej pierwszej raty. Pamiętaj, że koszt kredytu zawsze uwzględnia spłacanie rat bez nadpłat i w sposób zgodny z Twoją obecną umową. Jeśli nie chcesz karencji i możesz coś nadpłacać, to te koszty również będą mniejsze. Z drugiej strony koszt jest też liczony obecną stopą procentową, która może ulegać zmianie w czasie i wpływać na wartość Twoich rat.
Nie mogę się zalogować do bankowości internetowej i tym samym skorzystać z moich własnych pieniędzy (po przejściu przez proces logowania widzę tylko kręcące kółeczko). Informatycy w ING - ogarnijcie s
... 25-11-2024Skontaktuj się z nami przez czat po zalogowaniu do Mojego ING przez przeglądarkę WWW lub infolinią pod numerem 32 357 00 69 - sprawdzimy co jest powodem.
25-11-2024