Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Re: Spłata całości lub części kredytu przed terminem

Jeśli składasz wniosek o aneks odnośnie skrócenia kredytu, to żeby był bezpłatny musi zostać zlecony maksimum 6 miesięcy od ostatniej nadpłaty. W innym przypadku będzie płatny. Po skróceniu Twoja rata nie może być wyższa niż najwyższa rata w okresie trwania Twojego kredytu.

W innym przypadku jest to sytuacja, w której mocno zmieniasz warunki kredytu i jest to objęte płatnością aneksu, tak jakbyś prosił o podniesienie swojej raty bez nadpłacenia kredytu.

Odpowiedz
0 Lajków
Galanel88
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
163
42
06-09-2019
Wiadomość 11 z 13 (6 195 wyświetleń)

To ile w koncu czasu 3 czy 6 miesięcy? A czyli żeby rata nie była wyższa to musze spłacać tak że wielokrotność raty?
Odpowiedz
0 Lajków
Waterpolo
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
27
1
18-11-2019
Wiadomość 12 z 13 (6 193 wyświetleń)

3 miesiące od ostatniej spłaty jest bezpłatny aneks do Umowy.

Omyłkowo wcześniej napisałem, że Twoja rata nie może przekroczyć najwyższej z ostatnich 6 miesięcy.

Nie musisz nadpłacać wielokrotności raty. Nadpłata jest dowolnej wysokości. Chodzi tylko i wyłącznie o to, że po nadpłacie nie możesz skrócić aneksem swojej umowy tak bardzo, żeby wartość którejkolwiek z rat była wyższa niż najwyższa z dotychczasowo spłaconych przez Ciebie rat.

Odpowiedz
0 Lajków
Galanel88
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
163
42
06-09-2019
Wiadomość 13 z 13 (6 188 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Wysłałem oświadczenie KYC, ale ING zablokował moje konto

Ja mam to samo. Wysłane oświadczenie KYC, a potem znowu wiadomości, że czegoś im brakuje, choć sami nie wiedzą czego. Pomijam fakt, ze pytają o kontrahentów z Chin, żądają faktur i informacji jaki pro

...

18-04-2026
Re: Wypłata kredytu pytanie

Tutaj nie możemy sprawdzić tej dyspozycji. Mogą to sprawdzić nasi specjaliści hipoteczni, gdy potwierdzą dane w systemie. Tę informację powinnaś otrzymać od osoby, która kupiła mieszkanie i zlecała dy

...

17-04-2026
Re: Współwłasność działki a kredyt hipoteczny

W tej sprawie prosimy o kontakt z doradcą hipotecznym. Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. 

Na kontakt z osobami zajmującymi się kredytami hipotecznym

...

17-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy