Odpowiedz

Rozpatrzenie wniosku

Dzień dobry. Wniosek złożony 7 lutego, na stronie ING informacja, że jest już decyzja. Po próbie ustalenia jaka jest decyzja, otrzymałam informację od Pani z ING że jest błąd techniczny i jeszcze raz musieli zarejestrować wniosek 😐. Czy tylko ja tak długo czekam na rozpatrzenie? Czy ktoś mi powie o co w tym wszystkim chodzi. 

Odpowiedz
0 Lajków
kasia69001
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
18-03-2025
Wiadomość 1 z 5 (1 441 wyświetleń)

Re.: Rozpatrzenie wniosku

Nigdy z ING - ja ponad 6 tygodni czekam i nic.
Odpowiedz
0 Lajków
dk1
dk1
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
9
3
28-03-2025
Wiadomość 2 z 5 (667 wyświetleń)

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą i przepraszamy, że tyle to trwa. Jednak każdy wniosek rozpatrywany jest indywidulanie i taki termin może być różny. Jednak po otrzymaniu kompletu dokumentów, czas na podjęcie decyzji to 21 dni kalendarzowych.

Jeśli nadal nie macie decyzji skontaktujcie się z doradcami, którzy przyjmowali od Was wnioski.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
458
84
18-01-2021
Wiadomość 3 z 5 (431 wyświetleń)

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec kolejki w kroku procesu. Potem ponownie sprawdzacie i jak brakuje jeszcze czegoś lub coś jest niejasne sytuacja się powtarza. I tak do ... skutku ale nie wiem jakiego. Tak wiec proces wydania decyzji od momentu złożenia wniosku do momentu podjęcia decyzji może trwać i 4 miesiące. 
Tak było w przypadku jednego z waszych klientów, którego doradca przedstawił mi historie statusów w korespondencji z Państwem. Jego wniosek był przetwarzany od połowy listopada do końca lutego (ponad 3 miesiące). 
Niestety nie wiem kto za te procesy u Państwa odpowiada ale chyba nie macie badania ich jakości. Nie mówić o optymalizacji. Na całe szczęście konkurencja działa sprawniej. 

dk1
dk1
Doradca z ambicjami I
9
3
28-03-2025
Wiadomość 4 z 5 (413 wyświetleń)

szkoda słów, to są amatorzy i to jest od lat praktykowane. Przecież sprawdzenie dokumentów ile moze zajac? godzine? to chyba z kawą i toaletą. Nie macie przygotowanej check listy? i pracownik nie weryfikuje co w plikach się znajduje? po nazwie sprawdza? Jak moze przejść do kolejnego etapu i w nim się okazuje, ze w poprzednim juz brakowalo czegos? 

Odpowiedz
0 Lajków
ArekG92
Doradca z ambicjami I
3
1
25-03-2025
Wiadomość 5 z 5 (273 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Negatywna decyzja

Po ponad 4 latach ta sama praktyka. Brak wskazania przyczynowy odmowy udzielenia kredytu w decyzji kredytowej. Brak pouczenia Banku o możliwości złożenia wniosku o podanie przyczyny negatywnej decyzji

...

03-04-2025
Re.: Wycofanie płatności HCE w aplikacji mobilnej

Nie przewidujemy nowej opcji płatności HCE. Płatności BLIK-iem zbliżeniowym wymagają potwierdzenia za pomocą odblokowania ekranu telefonu (np. pinem). Suma transakcji BLIK-iem zbliżeniowym nie wlicza ...

03-04-2025
Re.: Negocjacja marzy

w kategorii spolecznosci "Kredyty hipoteczne' nie jest zasadne pytanie o to czy bank praktykuje negocjacje marzy? to od czego jest to miejsce? od 30 watkow dzielenia sie informacja o tym ze bank jeszc

...

03-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy