12-04-2022 11:24
Dzień dobry,
Mam kredyt budowlano-hipoteczny, za który kupiłem mieszkanie od dewelopera. Na kredyt składają się dwie transze: pierwsza, która sfinansowała budowę i druga, niewielka, przeznaczona na wykończenie (jeszcze nie wnioskowałem o jej uruchomienie). Aktualnie trwa i za 3 miesiące kończy się 19-miesięczny okres budowlany. Jestem w trakcie wykańczania mieszkania, jednak do zakończenia przewidzianego w umowie okresu budowlanego nie uda się zakończyć prac.
Zastanawiam się nad następującymi rozwiązaniami:
Z góry uprzejmie dziękuję za odpowiedź!
13-04-2022 11:26
Po naszej stronie obie opcje są możliwe, w Twojej sytuacji A więc decyzja zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.
13-04-2022 11:31
Dziękuję za odpowiedź!
Czyli jeszcze dla upewnienia się: jeśli zrezygnuję z transzy na wykończenie, to Banku nie będzie już interesowało jak długo będą trwały prace, a ja nie będę zobowiązany do trzymania się wcześniej złożonego kosztorysu wykończenia?
14-04-2022 14:28
@BartoszB Warunkiem rezygnacji z wypłaty kolejnej transzy jest:
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024