Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Przejście na oprocentowanie stałe kredytu hipotecznego, co po 5 latach?

Witam,

zastanawiam się nad przejściem na stałe oprocentowanie kredytu hipotecznego. Aneks podpisuje się na 5 lat. Pewnie po ich upłynięciu proponowane są nowe warunki na oprocentowanie stałe wg. aktualnych wtedy warunków. Jednak interesuje mnie czy jeśli nie będą mi odpowiadały te warunki i nie podpiszę nowego aneksu na oprocentowanie stałe to po 5 latach wracają warunki z obecnej umowy czyli marża z oryginalnej umowy plus Wibor 6m jaki wtedy będzie? Czy inne warunki?

Odpowiedz
0 Lajków
lukmro
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
12-07-2017
Wiadomość 1 z 2 (5 593 wyświetleń)

Re: Przejście na oprocentowanie stałe kredytu hipotecznego, co po 5 latach?

W sytuacji, jak nie zaakceptujesz nowej umowy ze stałym oprocentowaniem, to wróci ono na oprocentowanie zmienne. Czyli marża plus WIBOR 6M (lub wskaźnik referencyjny który zastąpi WIBOR). Nie będzie to marża według aktualnej umowy. Wysokość marży zostanie przedstawiona w aneksie do umowy dla zmiany oprocentowania ze zmiennego na stałe.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
540
121
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (5 536 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Mozliwość weryfikacji płatności kartą za pomocą SMSa zamiast aplikacji mobilnej

@Alison Możesz zmienić metodę autoryzacji płatności na SMS. Na ekranie ze szczegółami transakcji, wybierz opcję potwierdzenia kodem SMS. Zobaczysz stronę logowania do bankowości internetowej Moje ING...

04-11-2024
Re: Re.: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem  w aplikacjiEmotikon: Szczęśliwy

04-11-2024
Re.: Hasło maskowane / partial password

Nie, nie mam na myśli Keepassa. Korzystam z MacOS, ten ma wbudowany menadżer haseł Keychain/Passwords.
Przeczytałem twoją odpowiedź i szczerze mówiąc, przez to że zahaczyłeś o tak wiele wątków niezwiąz

...

04-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy