Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Przejście na oprocentowanie stałe kredytu hipotecznego, co po 5 latach?

Witam,

zastanawiam się nad przejściem na stałe oprocentowanie kredytu hipotecznego. Aneks podpisuje się na 5 lat. Pewnie po ich upłynięciu proponowane są nowe warunki na oprocentowanie stałe wg. aktualnych wtedy warunków. Jednak interesuje mnie czy jeśli nie będą mi odpowiadały te warunki i nie podpiszę nowego aneksu na oprocentowanie stałe to po 5 latach wracają warunki z obecnej umowy czyli marża z oryginalnej umowy plus Wibor 6m jaki wtedy będzie? Czy inne warunki?

Odpowiedz
0 Lajków
lukmro
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
12-07-2017
Wiadomość 1 z 2 (6 180 wyświetleń)

Re: Przejście na oprocentowanie stałe kredytu hipotecznego, co po 5 latach?

W sytuacji, jak nie zaakceptujesz nowej umowy ze stałym oprocentowaniem, to wróci ono na oprocentowanie zmienne. Czyli marża plus WIBOR 6M (lub wskaźnik referencyjny który zastąpi WIBOR). Nie będzie to marża według aktualnej umowy. Wysokość marży zostanie przedstawiona w aneksie do umowy dla zmiany oprocentowania ze zmiennego na stałe.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
563
125
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (6 123 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Czas oczekiwania na decyzję -kredyt hipoteczny

Nie prawda Emotikon: Mrugający
Nie trzymacie się tego.

10-11-2025
Re: Re.: Czas oczekiwania na decyzję -kredyt hipoteczny

Super, szkoda tylko se na etapie mamy już wszystko, podejmujemy decyzję, jednak wymyslacie sobie jakies braki.
Baaardzo slabe. Dobrze, ze jest konkurencjaw kredytach wiec jest w czym wybierac.
Jesli kom...

10-11-2025
Re.: Analiza wniosku kredyt hipoteczny

Niestety rozpatrywanie wniosku o kredyt hipoteczny w tym banku to jakis dramat. 21 dni od dnia dostarczenia wszystkich dokumentow, a jednak na etapie”Mamy juz wszystko, podejmujemy decyzje” wymyslaja ...

10-11-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy