Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Przejście na oprocentowanie stałe kredytu hipotecznego, co po 5 latach?

Witam,

zastanawiam się nad przejściem na stałe oprocentowanie kredytu hipotecznego. Aneks podpisuje się na 5 lat. Pewnie po ich upłynięciu proponowane są nowe warunki na oprocentowanie stałe wg. aktualnych wtedy warunków. Jednak interesuje mnie czy jeśli nie będą mi odpowiadały te warunki i nie podpiszę nowego aneksu na oprocentowanie stałe to po 5 latach wracają warunki z obecnej umowy czyli marża z oryginalnej umowy plus Wibor 6m jaki wtedy będzie? Czy inne warunki?

Odpowiedz
0 Lajków
lukmro
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
0
12-07-2017
Wiadomość 1 z 2 (5 856 wyświetleń)

Re: Przejście na oprocentowanie stałe kredytu hipotecznego, co po 5 latach?

W sytuacji, jak nie zaakceptujesz nowej umowy ze stałym oprocentowaniem, to wróci ono na oprocentowanie zmienne. Czyli marża plus WIBOR 6M (lub wskaźnik referencyjny który zastąpi WIBOR). Nie będzie to marża według aktualnej umowy. Wysokość marży zostanie przedstawiona w aneksie do umowy dla zmiany oprocentowania ze zmiennego na stałe.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
554
124
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (5 799 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: OKO dziecka

Mam zablokowane 200 tys na koncie oszczędnościowym na dziecko na 1.5% . Idę do sądu ,wypłacam wszystkie pieniądze i zmieniam konto na inny bank . Nigdy więcej ING

02-04-2025
Re.: OKO dziecka

Mam to samo ,pieniądze zablokowane . Składam wniosek wycofuję pieniądze i zamykam konto w ING 

01-04-2025
Re.: Negocjacja marzy

Zerknij na odpowiedź Pani z banku:

https://spolecznosc.ing.pl/-/Kredyty-hipoteczne/Dramat-procesowanie-wniosku-ponad-6-tygodni-i-cisza/m-p/45336#M11393

Na negocjacje bym nie liczył ale ... spróbować war...

01-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy