Odpowiedz

Odbiór domu

Hej, mam pytanie. Kończe budowe domu - czas mam do września 2022 i teraz tak:

1. Wiem, że mogę złożyć aneks do umowy i przedłużyc okres karencji i tak chce zrobić, ponieważ nie wyrobie się ze wszystkimi rzeczami założonymi w kosztorysie

2. Co jeśli skończę budowe powiedzmy w czerwcu, ale tylko jeśli chodzi o środek a nie o działke, kostke itp.

Czy zrobienie odbioru domu wiąże się z zakończeniem budowy w banku?

Chodzi mi o to, że założmy w czerwcu 2022 zakończe budowe, zgłoszę to i sam dom w środku zostanie wykończony i bedzie nadawał się do zamieszkania, ale nie zrobie rzeczy poza domem bo potrzebuje na to więcej czasu. Czy odbiór domu przez kierownika wiąże się z zakończeniem prac w banku?

Czy mogę zrobić odbiór przez kierownika w czerwcu 2022 a np. dopiero w 2024 zglosić się do banku i zakończyć okres karencji?

Odpowiedz
0 Lajków
Booster
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
8
5
20-02-2021
Wiadomość 1 z 2 (2 951 wyświetleń)

Re: Odbiór domu

Rzeczywiście, możesz złożyć wniosek o przedłużenie okresu karencji, maksymalnie do 36 miesięcy. W tej sprawie powinnaś się skontaktować z naszą infolinią (32 357 00 57). Przygotujemy dla Ciebie aneks do umowy, a następnie zaprosimy do oddziału, żebyś mogła go podpisać. Koszt takiego aneksu to 200 zł.

Prace rozliczymy zgodnie z tym, co jest zawarte w kosztorysie. Jeśli figuruje tam informacja o kostce brukowej, to musi być ona położona. Do wniosku o zakończeniu prac powinnaś dołączyć zdjęcia, zgodne z kosztorysem oraz potwierdzenia odbioru z Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartynaC
Były moderator
Były moderator icon
427
94
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (2 902 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy