Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Pełnomocnictwo do zawarcia umowy - problemy.

W marcu złożyłam razem z drugą osobą wniosek o kredyt hipoteczny. Czekałyśmy długo na decyzję. W czasie, gdy miała zapaść decyzja ostateczna druga osoba miała zaplanowany miesięczny wyjazd. Skontaktowałyśmy się więc z ING i umówiono nas na spotkanie, na którym razem z pracownikiem banku podpisałyśmy pełnomocnictwo do zawarcia umowy kredytowej. 

Przyszedł ten wymarzony dzień i razem z pełnomocnictwem udałam się do oddziału w Mińsku Maz. (brak terminów w Warszawie). Były jakieś problemy z aktualizacją danych w systemie, pracownica przez prawie trzy godziny próbowała dociec, o co chodzi. Gdy zbliżała się godzina zamknięcia placówki wróciła z informacją, że nie zawrzemy tej umowy, ponieważ musi być jednak obecny drugi kredytobiorca. Ponoć brak jakiegoś wzoru podpisu elektronicznego, mimo, że w trakcie spotkania usłyszałam, że wg najnowszych wytycznych podpisu nie jest już potrzebny. 

Dla mnie to całkowity brak kompetencji - albo błąd popełniła osoba, z którą podpisałyśmy pełnomocnictwo, albo z powodu jakichś błędów systemowych nie umożliwiono mi podpisania umowy na spotkaniu. 

Chętnie umówiłabym się na podpisanie tej umowy do placówki i osoby, która załatwiała z nami to pełnomocnictwo, ale nie mam do tej osoby kontaktu. 

Może jest tu jakaś kompetentna osoba, która jest w stanie mi pomóc, bo ściąganie osoby z drugiego końca Europy to spore koszty, a deweloper teoretycznie do piątku powinien pieniądze otrzymać i zaraz będzie naliczał odsetki albo zerwie umowę. 

Ogólnie jestem bardzo zawiedziona jakością obsługi w banku ING. Kontakt z panią, u której miałam podpisywać umowę jest zerowy, a chciałabym tylko uzyskać jakieś potwierdzenie, że spotkanie się odbyło i z jakiego powodu zawarcie umowy nie było możliwe, bo nie zostało to wyjaśnione. 

Odpowiedz
0 Lajków
majki
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
14-05-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 510 wyświetleń)

Re: Pełnomocnictwo do zawarcia umowy - problemy.

Chcielibyśmy pomóc tutaj, niestety nie posiadamy możliwości sprawdzenia informacji o podpisanym upoważnieniu i wyjaśnieniu sytuacji w placówce bankowej. Prosimy o kontakt z nami przez kanały szyfrowane, w celu złożenia reklamacji w tej sprawie. Może Pani do nas zadzwonić na numer 32 357 00 57 lub napisać do nas na czacie w Moje ING. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
499
88
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (1 446 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy