25-04-2024 09:43
Dzień dobry,
Czy do obliczania RdD do wakacji kredytowych mozna wziąć pod uwage i dodać do obliczeń obowiązkowe ubezpieczenie ochronne które płacę co miesiąc i jest sciągane razem z ratą z mojego konta? Stanowi to również obciązenie dla mojego budżetu.
26-04-2024 10:00
Ustawa nie jest jeszcze podpisana. Na tę chwilę nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Również czekamy na informacje w tej sprawie.
09-05-2024 09:20
Dzień dobry. Ustawa została opublikowana jest w niej zapis - wskaźnik RdD – stosunek wydatków kredytobiorcy związanych z obsługą
miesięcznej raty kapitałowej i odsetkowej kredytu mieszkaniowego do miesięcznego dochodu gospodarstwa domowego kredytobiorcy.
Czy zatem można uznac że wydatki na ubezpieczenie ściagane razem z każdą ratą z mojego konta jest własnie wydatkiem związanym z obsługa kredytu?
Jeżeli nie wzięłabym ubezpieczenia automatycznie wzrosła by mi rata poprzez podwyższenie stopy procentowej.
15-05-2024 14:08
Ubezpieczenie zawarte wraz z kredytem na zakup nieruchomości nie jest tutaj brane pod uwagę. Jeśli posiadasz wątpliwości co do poprawnego wyliczenia RdD zachęcamy do kontaktu z radcą prawnym.
15-05-2024 14:35
Włąśnie dzwoniłam na infolinię.
Powiedzieli że koszt ubezpieczenia kredytu który jest ściągany razem z ratą jest kosztem obsługi kredytu.
15-05-2024 15:56
Potwierdziliśmy to - ubezpieczenie nie jest wliczone do kosztów obsługi kredytu, składka jest płacona osobno i nie jest oprocentowana. Przepraszamy za błędnie udzielone informacje na infolinii.
Dzień dobry,
wejście do saloniku dla użytkownika Platynowej karty kredytowej Mastercard (4 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD) oraz osób towarzyszących (2 bezpłatne, każde kolejne wejście 32 USD z
Dzień dobry,
w tej chwili nie wyszukasz i nie opłacisz parkingów w Gdyni. Jeśli chcesz parkować w tym mieście, skorzystaj z tradycyjnego parkomatu. W pozostałych miastach nasza usługa działa prawidłowo
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
10 | |
7 | |
5 | |
5 |