Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Re: Nadpłata kredytu hipotecznego i skrócenie okresu kredytowania

Należy jednak pamiętać że możesz przyjść taki dzień że nadpłat będzie na tyle dużo że kapitał zostanie spłacony przed czasem.

Odpowiedz
0 Lajków
3rav
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
50
20
05-11-2018
Wiadomość 11 z 71 (14 836 wyświetleń)

Nadpłacając "po trochu" i skracając okres kredytowania zostawiając wyższą ratę zmniejszasz ilość zapłaconych do banku odsetek (zwiększa się Twoja część kapitałowa), natomiast jeśli nadpłacając zmniejszasz ratę to odsetki płacisz przez dłuższy okres i przez to w skali całego kredytu zapłacisz więcej odsetek.

Odpowiedz
0 Lajków
JakubWaw1989
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
9
2
11-01-2023
Wiadomość 12 z 71 (13 238 wyświetleń)

Drogi banku, a kiedy będzie dostępna opcja w aplikacji, żeby bez aneksu skrócić okres kredytowania zamiast zmniejszać ratę? Od Pana, który obsługuje wszystkie moje sprawy w oddziale wiem, że pracujecie nad takim rozwiązaniem i powinno być dostępne, czy wiecie kiedy jest na to szansa?

Odpowiedz
0 Lajków
JakubWaw1989
Doradca z ambicjami I
9
2
11-01-2023
Wiadomość 13 z 71 (13 227 wyświetleń)

Faktycznie, pracujemy nad tym rozwiązaniem. Natomiast jeszcze nie jesteśmy w stanie podać konkretnego terminu.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MartynaC
Były moderator
Były moderator icon
427
94
12-04-2017
Wiadomość 14 z 71 (13 089 wyświetleń)

gdzie znajdę wniosek o skrócenie kredytowania kredytu hipotecznego po nadplacie?
Odpowiedz
0 Lajków
Deloco
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
15-01-2023
Wiadomość 15 z 71 (12 872 wyświetleń)

@Deloco Z tego co rozmawiałem w oddziale z doradcą to po nadpłacie, jak chcesz skrócić okres kredytowania to należy albo zgłosić to na infolinii i przygotują aneks do umowy i podpiszesz w oddziale, albo jak w moim przypadku piszę bezpośrednio do doradcy z którym od początku załatwiam wszystko i on to szykuje i u niego w oddziale podpisuje. Nie da się tego raczej załatwić online.

Odpowiedz
0 Lajków
JakubWaw1989
Doradca z ambicjami I
9
2
11-01-2023
Wiadomość 16 z 71 (12 869 wyświetleń)

Czy w końcu coś się zadzieje w sprawie możliwości wyboru opcji skrócenia okresu kredytowania w aplikacji po nadpłacie. To jest kpina z klientów nadająca sie do Urzędu Ochronny Konsumentów. Tracimy czas, pieniądze . Jak ktoś chce regularnie co miesiąc nadplacać to musi co miesiąc dzwonić do banku i umawiać sie na aneks a we wspólnocie majątkowej to małżonkowie muszą stawić sie razem - tragedia - dla mnie celowe działanie na szkodę klienta banku
MARco2023
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
25-01-2023
Wiadomość 17 z 71 (12 278 wyświetleń)

@MARco2023   : polecam wątek na tym forum: "Nadpłacać czy skracać? Jest trzeci wariant... Go Hybrid" Emotikon: Szczęśliwy :

https://spolecznosc.ing.pl/-/Kredyty-hipoteczne/Nadp%C5%82aca%C4%87-czy-skraca%C4%87-Jest-trzeci-war...

Odpowiedz
0 Lajków
sebal
Doradca z ambicjami I
7
3
22-01-2023
Wiadomość 18 z 71 (12 229 wyświetleń)

Pracujemy nad taką możliwością w aplikacji, jednak nie znamy jeszcze daty wprowadzenia tego rozwiązania.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
EwaPi
Były moderator
Były moderator icon
2
0
02-12-2022
Wiadomość 19 z 71 (12 102 wyświetleń)

Re.: Nadpłata kredytu hipotecznego i skrócenie okresu kredytowania

Skoro po nadpłacie mam 3 miesiące na zgłoszenie chęci zaliczenia jej na poczet skrócenia okresu kredytowania, to czy jeśli np. w ciągu 1 lub 2 miesięcy dokonam kilku nadpłat, mogę podpisać jeden aneks dotyczący kilku nadpłat, czy każda nadpłata to osobny aneks?

Odpowiedz
0 Lajków
Bartek3
Doradca z ambicjami I
1
0
02-02-2023
Wiadomość 20 z 71 (11 729 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: IKE - więcej niż jeden fundusz

Dziękuję za odpowiedź, chyba działa, bo spróbowałem. Ale jest to bardzo nieintuicyjne rozwiązanie. Pod tym samym przyciskiem jest otwarcie IKZE (etc.).  Sugeruje to więc, że otwieramy nowy produkt, a

...

07-01-2025
Druga transza kredytu hipotecznego

Witam, 2 stycznia złożyłem dyspozycje wypłaty drugiej ostatniej transzy kredytu. Wiem że trwa to maksymalnie 10 dni roboczych, ale może macie jakieś doświadczenia że dosłaliście wypłatę szybciej? Ile

...

07-01-2025
Re.: Pusta strona logowania w Chrome

Ok, u mnie pomogło w Chrome wyczyszczenie plików cookie również dla strony mojeing.pl

07-01-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy