Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Re: Nadpłata kredytu hipotecznego i skrócenie okresu kredytowania

Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić przynajmniej tyle, ile wynosi kapitał w racie.

Odpowiedz
0 Lajków
czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
157
55
01-04-2020
Wiadomość 71 z 76 (1 520 wyświetleń)

Jeśli nadpłacę kredyt, zmniejszy mi się wysokość raty, a ja przywrócę ją do poprzedniego poziomu (czyli skrócę okres spłacania kredytu) to czy muszę to zgłaszać celem aneksowania umowy ?
Tak, żeby nie być obciążonym tymi 200zł

Odpowiedz
0 Lajków
Fotohobby
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
11-01-2025
Wiadomość 72 z 76 (792 wyświetleń)

Nie musisz nic zgłaszać i aneksować .W ing aneks zawsze był bezpłatny

Odpowiedz
0 Lajków
Aldona1
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
40
8
06-08-2022
Wiadomość 73 z 76 (765 wyświetleń)

Dzień dobry mam takie pytanie nadpłaciłam kredyt w wysokosci 598 zł(przez spłać kredyt cześciowa)moja następna rata przypada na 15.02.2025(kapitał: 597,36 PLN ,odsetki: 708,08 PLN).Chciałam skrócić okres kredytowania ,ale niestety jest komunikat (Nie możesz teraz skrócić okresu kredytowania.Spróbuj nadpłacić większą kwotę i potem skrócić okres kredytowania.

Odpowiedz
0 Lajków
Fallen
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
22-01-2025
Wiadomość 74 z 76 (399 wyświetleń)

Spróbuj jutro dopłacić jakąś małą sumę np 20 zł i powinno się udać .Być może twoja ostatnia rata jest wyższa od pozostałych i system nie pozwala skrócić 

Odpowiedz
0 Lajków
Aldona1
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
40
8
06-08-2022
Wiadomość 75 z 76 (307 wyświetleń)

Napisałam na chacie.Mamy kapitał zmienny co miesiąc inna kwota kapitału do spłaty.Cos koło 700 zł muszę wpłacić ,żeby 1 miesiąc nadpłacić

Odpowiedz
0 Lajków
Fallen
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
22-01-2025
Wiadomość 76 z 76 (296 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Przelewy na telefon. Blik

Mam problem z przelewami blik na telefon. Loguję się do aplikacji ING, wchodzę na Blika, wybieram przelew na telefon i w tym momencie aplikacja sie zamyka. (A dokładniej mówiąc to przy ładowaniu listy...

03-02-2025
Re.: Sprzedaż mieszkania a zaległość

Prosimy, skontaktuj się z naszymi specjalistami hipotecznymi na czacie w aplikacji lub w telefonicznie pod numerem 32 357 00 57.

03-02-2025
Re.: List mazalny i wniosek do sądu - uruchomienie II transzy kredytu.

Jeśli taka sytuacja będzie miała miejsce, że ten czas wypłaty II transzy będzie się zbliżać skontaktuj się z naszymi specjalistami hipotecznymi, na czacie w aplikacji lub w telefonicznie Sprawdzą dokł

...

03-02-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy