Odpowiedz

Jestem wściekły na ING !!!

[ Edytowane ]

Na początku napisze jedno,  jestem wściekły na ING !!!

Chcę skrócić okres kredytowania. Obecnie płace około 1300 zł, a chce płacić jakieś 2000 zł co skróci mi okres kredytowania z 22 lat do 10. Niestety miła pani w Radomiu oświadczyła że nie mam zdolności kredytowej chociaż już nadpłacam i to większe kwoty . Złożyłem stosowny wniosek aneks do umowy ale dzisiaj otrzymałem odp. że to nie ma sensu bo nie mam zdolności i wniosek nie przejdzie i tak. . Ja się pytam dla czego robicie ludziom problemy ? . Czy chęć zysku jest dla was ważniejsza od dobrego wizerunku firmy ?. Czy jedynym rozwiązaniem tego problemu to przeniesienie kredytu do innego banku ?

Do tej pory byłem bardzo zadowolony z waszych usług, a teraz jestem rozczarowany, mało powiedziane.

Odpowiedz
0 Lajków
Anrew
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
6
1
06-12-2022
Wiadomość 1 z 8 (7 315 wyświetleń)

Re.: Jestem wściekły na ING !!!

Takie są zasady w banku, podpisując umowę raczej je zaakceptowałeś. Czy są one słuszne, to inna sprawa. Skróć okres kredytowania tak bardzo, jak możesz, a resztę kwoty ponad wysokość raty nadpłacaj.
Odpowiedz
0 Lajków
czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
144
46
01-04-2020
Wiadomość 2 z 8 (7 232 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Twierdzą że nie mam żadnej zdolności  do skrócenia okresu kredytu. Wiem że jest to wierutna bzdura bo będę nadpłacał kredyt co miesiąc o co najmniej  700-1400  zł., ewentualnie przeniosę go do innego banku. 

Czy nadpłata kredytu we własnym zakresie opłaca się tak samo jak skrócenie okresu kredytowania ? Wydaje mi się, że skrócenie okresu kredytowania jest bardzie opłacalne, co nie jest z pewnością na rękę ING  ? Jedno jest pewne jeśli nie uda mi się z nimi  dogadać  to wszystkim moim znajomym jak i w internecie będę odradzał ten bank. Zamierzam również zamknąć konto w ING. 

Odpowiedz
0 Lajków
Anrew
Doradca z ambicjami I
6
1
06-12-2022
Wiadomość 3 z 8 (7 183 wyświetleń)

Re: Re.: Jestem wściekły na ING !!!

@Andrew Prosimy, napisz do nas w tej sprawie na czacie w Moim ING lub zadzwoń na naszą infolinię pod numer 32 357 00 57. Specjaliści od kredytów hipotecznych zapoznają się z Twoimi warunkami kredytu i udzielą Ci dokładnych informacji. Przykro mi, że planujesz zamknąć konto. Mam nadzieję, że uda się znaleźć rozwiązanie i pozostaniesz naszym klientem.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
176
36
02-09-2021
Wiadomość 4 z 8 (7 173 wyświetleń)

Twierdzą że nie mam żadnej zdolności  do skrócenia okresu kredytu.

Może i jest to możliwe. 700 zł to spora różnica, a weź jeszcze pod uwagę, dla jakiej raty Twoja zdolność była wyliczona, kiedy brałeś kredyt. Jeśli masz środki na nadpłatę, to możesz nadpłacać i po jakimś czasie znowu wnioskować o skrócenie, dla już mniejszej kwoty zadłużenia.

Czy nadpłata kredytu we własnym zakresie opłaca się tak samo jak skrócenie okresu kredytowania ?

Gdybyś naprawdę regularnie robił nadpłaty do takiej wysokości, jaka miałaby być rata (czyli np. te 2 tys.), to pewnie wyszłoby mniej więcej na to samo.

Odpowiedz
0 Lajków
czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
144
46
01-04-2020
Wiadomość 5 z 8 (7 141 wyświetleń)

Dziękuję z odp. Byłem właśnie w konkurencyjnym Banku i nie ma problemu z przeniesieniem kredytu i skróceniem okresu na 10 lat . Zdolność kredytową mam ,a Pani się tylko uśmiechała ze zdziwienia. Jak powiedziałem że nadpłacam kredyt,  a ING nie chce mi skrócić okresu kredytowania to tylko się dopytała, że co nadpłaca Pan i nie chcą skrócić Emotikon: Szczęśliwy . Zdolność mam i to nawet na gotówkowy w takiej kwocie bez zabezpieczeń typu hipoteka . Czyli ktoś tu próbuje mnie wprowadzić w błąd ?. Nie ładnie ING. Ogólnie to np w tym banku nie ma problemu jak ktoś dostał kredyt i chce skrócić okres kredytowania . Nikt nie bada jego zdolności kredytowania i nie robi problemu. 

Odpowiedz
0 Lajków
Anrew
Doradca z ambicjami I
6
1
06-12-2022
Wiadomość 6 z 8 (7 114 wyświetleń)

Nie wiele to pomogło, ta rozmowa na infolinii . Dowiedziałem się tyle, że swoich klientów traktujecie bardziej restrykcyjnie od nowych w kwestii zdolności kredytowej. Ciekawe bo np Bank Pekao nie bada zdolności kredytowej swoich klientów jak chcą skrócić okres kredytowania. Tak chyba bardziej ludzko podchodzą od was.  

Odpowiedz
0 Lajków
Anrew
Doradca z ambicjami I
6
1
06-12-2022
Wiadomość 7 z 8 (6 895 wyświetleń)

Dziwię się, że jeszcze nikt Ci nie udzielił tej odpowiedzi, ale jeśli byś skrócił okres kredytowania i zostawił najwyższą zapłaconą ratę(z tego, co piszesz to 1300 zł), to przy takim aneksie nie jest sprawdzana Twoja zdolność kredytowa. Wtedy możesz i tak nadpłacać kredyt do tych 2000 zł miesięcznie i wyjdzie na to samo, co chciałeś uzyskać(jest na forum temat o tym, sposób nazywa się MIX kredytowy).

Odpowiedz
0 Lajków
Gordek
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
4
1
06-05-2016
Wiadomość 8 z 8 (6 596 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Karta debetowa do wyboru VISA/MC

Millennium nie daje wyboru. Tylko MC.

12-10-2024
Re: Re.: Nowy wygląd Mojego ING

Czy to celowe działanie, czy przejaw lekceważącego podejścia do klienta, trudno powiedzieć, ale na pewno nie jest to działanie godne instytucji zaufania publicznego.

Nie wydaje mi się, żeby to było cel

...

12-10-2024
Re.: Brak wibracji przy płatności telefonem

W tej sytuacji proszę, napisz do nas na czacie w Moim ING lub zgłoś nam sprawę przez infolinię pod numerem 32 357 00 69. Sprawdzimy tę sytuację w naszym systemie. 

12-10-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy