11-12-2020 14:51
11-12-2020 17:38
Dl11 Wniosek był złożony 5.11, ale w drugi etap wszedł 13.11 i od tego momentu sprawdzać daty które podają.
Decyzję wstępną, ale już z przeanalizowanym operatem, bo poproszono o potwierdzenie przelewów z wpływami i jakaś uwaga do KW.
11-12-2020 19:52
11-12-2020 21:19
Ja niestety jestem w podobnej sytuacji. Wniosek kredytowy składałem 30.10 i nadal jest na etapie 2-gim. Niestety nie składałem wniosku do innego banku, a kończy mi się czas zadeklarowany w umowie.
W jakich bankach składałeś jeszcze wniosek i po jakim czasie otrzymałeś decyzję? Składałeś od razu z operatem?
I dodatkowo w jakim mieście, bo to na pewno, też ma znaczenie.
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
12-12-2020 09:45
Frodo
niestety to blad poniewaz ING ma najdluzsze czasy procesowe. u mnie to Warszawa
w innych bankach tez jest spore oblozenie ale po takim czasie mamy juz decyzje wstepna i czekamy na ostateczna np. w CITI lub Millenium
ING ma dobra oferte - TAK, jednak jezeli patrzymy na perspektywy 3-5 lat w splacie (mowie o swoim przypadku_) to oferty innych bankow sa rownie korzystne. w czym ING pokonuje konkurencje to praktycznie zerowe albo bardzo znikome ubezpieczenie pomostowe - tyle.
12-12-2020 15:48
13-12-2020 01:33
14-12-2020 13:28
Też dostaliśmy w millenium decyzje odmowną, dziwnie to uzasadnili. Składaliśmy 13.11
Czekamy na ing, mam nadzieję, że w tym tyg. już będzie
14-12-2020 20:19 | Edytowano: 14-12-2020 20:27
@BlackSparrow, Ja kredyty również zaciągam na 3-5 lat i patrząc na konkurencje to nie ma z czego wybierać. Oferta ING według mnie to nie tylko niskie ubezpieczenie pomostowe (szczególnie ważne jak ktoś kupuje dziure w ziemi i trzeba czekać 18 miesięcy na PnU). Autem ING dla mnie są np: dowolne wpływy na konto (nie musi to być wynagrodzenie), ubezpieczenie nieruchomości (jest szczególnie korzystne przy większym wkładzie własnym - możemy zawyżać "dowolnie" kwote ubezpieczenia, zachowując składkę liczoną od kwoty udzielonego/spłaconego kredytu), prawdziwe 0zł za wcześniejszą spłatę kredytu od 1 dnia , mało kosztowny cross-selling z którego można zrezygnować (w zależności od oferty, chociaż warto policzyć alternatywny koszt). U mnie dużą wartością dodaną ING jest "premium" serwis jaki uzyskuje za każdym razem w placówce oraz oczywiście oferta 0% za udzielenie kredytu z w miare dobrą marżą banku.
Co do ofert u konkurencji to jak sprawdzałem konkurencje to PKO BP życzy sobie 3.25% za ubezpieczenie na życie płatne z góry za 4 lata, PEKAO CPI: 1.9656% za 4 lata w tym NWW, ubezpieczenie od utraty pracy jest limitowane wysokością raty kredytu (a nie naszymi zarobkami). Kiedyś lubiłem korzystać z mBanku, ale obecnie oferta jest droższa (nie mówiąc już, że niektóre marże sięgają u nich 3.3% i wiele produktów bankowych drożeje od marca). Oczywiście w zależności od potrzeb każdy znajdzie coś innego, bo inaczej należy analizować kredyty brane na krótki okres z dużym wkładem, w szczególności jak posiada się więcej niż 1 kredyt, a nieco inaczej można przebierać jak się zaciąga jeden kredyt. Według mnie jesienna ofera kredytu hipotecznego ING była bardzo dobra (żeby nie powiedzieć bezkonkurencyjna )
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024