Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Błędnie wystawione zaświadczenie o dochodach

Dzień dobry, 

chciałem zapytać, czy

1. należy korygować błąd w zaświadczeniu o dochodach. Pracuje w dwóch miejscach na czas nieokreślony. Jeden z pracodawców źle wyliczył zaświadczenie o dochodach. To znaczy wpisał ostatni miesiąc (a nie wyliczył średniej z trzech miesięcy co w efekcie obniżyło moje dochody  o kilkanaście złotych. Wpisał również, że średnia dot. 5 miesięcy (a powinna dotyczyć trzech).  Dostarczyłem bankowi wyciągi z mojego konta i wszystko jest uwierzytelnione. Nie wpływa to wg mnie na moją zdolność kredytową - ale jak się trafi ktoś bardzo dociekliwy to nie chciałbym mieć z tego powodu problemy. 

2. Najbardziej obawiam się tego, że po dosłaniu nowego zaświadczenia mój wniosek, który ma status "analiza dokumentów" zostanie przesunięty na koniec kolejki - a umowa rezerwacyjna już mi się kończy. 

3. Przy dosyłaniu nowego oświadczenia należy również oświadczenie o dochodach z drugiego zakładu pracy ? 

Z wyrazami szacunku

A.Z. 

Odpowiedz
0 Lajków
Rock2008
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
34
5
13-03-2021
Wiadomość 1 z 4 (4 903 wyświetleń)

Re: Błędnie wystawione zaświadczenie o dochodach

Jeśli dokument został sprawdzony przez analityka i nie zostałeś poproszony o uzupełnienie tylko o potwierdzenia przelewów, to nie będzie potrzeby dostarczania nowego dokumentu. Jeśli jednak dokument nie był sprawdzony przez osobę podejmującą decyzję, to obawiam się, że będzie potrzebny nowy, poprawny dokument. Uzupełnienie dokumentu w trakcie oczekiwania na wykonanie analizy nie wydłuży czasu rozpatrzenia wniosku. Wystarczy uzupełnienie tylko błędnego dokumentu.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
ElżbietaG
Moderator
Moderator icon
134
18
14-12-2020
Wiadomość 2 z 4 (4 809 wyświetleń)

W tej kwestii jeszcze jedno. Wniosek wysłałem 19 lutego, 23 albo 24 lutego zyskał statut "rejestracji.." i oczekiwania na analizę, a 8 marca zmienił się status na ANALIZA DOKUMENTÓW. 

Trwa to tak długo, że dzisiaj kończy mi się umowa rezerwacyjna. Deweloper przedłużył mi czas oczekiwania o 10 dni. 

Gdybyście na stronie banku napisali ile czasu trwało oczekiwanie na zmianę statusu z "Rejestracja wniosku" na "Analiza dokumentów" byłoby świetnie. 

U mnie trwało to 11-12 dni i deweloper nie chce w to uwierzyć bo powołuje się na tych, którzy wnioski składali początkiem lutego. 

Odpowiedz
0 Lajków
Rock2008
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
34
5
13-03-2021
Wiadomość 3 z 4 (4 804 wyświetleń)

Rzeczywiście w ostatnim czasie mamy wiele wniosków i czas rozpatrywania jest dłuższy Emotikon: Smutny Wszystkie informacje na ten temat powinieneś otrzymać od specjalisty, u którego kompletowałeś dokumenty. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
621
129
19-03-2018
Wiadomość 4 z 4 (4 724 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy