Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Aplikacja ING nie uwzględniła jednej z wybranych dat przy składaniu wniosku o wakacje kredytowe

Dzień dobry,

Składałem dzisiaj wniosek o wakacje kredytowe i ku mojemu zaskoczeniu, po sprawdzeniu złożonego wniosku w folderze z dokumentami na moim koncie ING, nie widnieje tam jedna z wnioskowanych przeze mnie dat. Mianowicie data wrześniowa tego roku. Z 8 wnioskowanych terminów system w niezrozumiały dla mnie sposób przetworzył tylko 7. Co mogę teraz zrobić, co da mi gwarancję, by wniosek zawierał także termin wrześniowy?

Pozdrawiam i dziękuję z góry za merytoryczne odpowiedzi.

Odpowiedz
0 Lajków
Łukasz_Jot
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
0
29-07-2022
Wiadomość 1 z 17 (3 962 wyświetleń)

Re.: Aplikacja ING nie uwzględniła jednej z wybranych dat przy składaniu wniosku o wakacje kredytowe

W ramach procedury wnioskowania elektronicznego ING nic nie mozna zrobic, gdy wniosek wielookresowy blokuje mozliwosc skladania nowych wnioskow, a procedury korekty nie ma. Zakladam, ze konsultanci maja jednak tu jakies mozliwosci i pomoga. W ostatecznosci moze wniosek o odstapienie i rownolegle nowy wniosek o zawieszenie, ale prawdopodobnie z pominieciem bankowosci elektronicznej.
Odpowiedz
0 Lajków
onlyoneme
Zaprawiony analityk I
Zaprawiony analityk I icon
99
56
14-07-2022
Wiadomość 2 z 17 (3 913 wyświetleń)

Re.: Aplikacja ING nie uwzględniła jednej z wybranych dat przy składaniu wniosku o wakacje kredytowe

Jasne, zastanawia mnie natomiast czy bank zdąży rozpatrzyć wniosek o odstąpienie przed 10 sierpnia( moją datą płatności raty), co stanowi najpóźniej 7 dni roboczych z ustawowych 14, przysługujących bankowi.

Odpowiedz
0 Lajków
Łukasz_Jot
Doradca z ambicjami I
5
0
29-07-2022
Wiadomość 3 z 17 (3 883 wyświetleń)

@Łukasz_Jot:

Jasne, zastanawia mnie natomiast czy bank zdąży rozpatrzyć wniosek o odstąpienie przed 10 sierpnia( moją datą płatności raty), co stanowi najpóźniej 7 dni roboczych z ustawowych 14, przysługujących bankowi.

Jak nie zdąży to znaczy, że za sierpień będą wakacjeEmotikon: Mrugający a do września zdążysz złożyć kolejny wniosek. Gorzej jak Bank zdąży a zanim dostaniesz info i uruchomi się opcja w apce nie zdążysz złożyć kolejnego wniosku wtedy "sierpniowe wakacje" przepadną bezpowrotnie.

Odpowiedz
0 Lajków
DreSikPL
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
17
8
18-07-2022
Wiadomość 4 z 17 (3 861 wyświetleń)

Sam przy składaniu wniosku zauważyłem, ze wrześniowa rata została magicznie odznaczona po zaznaczaniu kolejnych miesięcy do zawieszenia. Przed wysłaniem formularza sprawdzałem po kolei kwartały i po ponownym zaznaczeniu września 2022 było już ok. 

Odpowiedz
0 Lajków
navvro
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
29-07-2022
Wiadomość 5 z 17 (3 836 wyświetleń)

U mnie identyczna sytuacja. Również nie wczytalo mi wrześniowej raty - aplikacja przez cały dzień była niedostępna, a jak już udało mi się dojść do wniosku, zacinała się niemiłosiernie i najprawdopodniej nie zapisała września jako miesiąca wakacji. Niestety czat i infolinia tez nie funkcjonują, także zostało chyba zaczekać do przyszłego tygodnia i próbować rozwiązać sytuacje Emotikon: Szczęśliwy
Odpowiedz
0 Lajków
Olixminix
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
5
0
29-07-2022
Wiadomość 6 z 17 (3 829 wyświetleń)

Po kontakcie z moim opiekunem klienta otrzymałem instrukcję, by niezwłocznie przesłać wniosek o odstąpieniu od wakacji oraz napisać emaila z opisem problemu. Ma to zostać rozpatrzone tak, bym mógł przed 10.08 złożyć ponownie wniosek o wakacje z uwzględnieniem sierpniowej raty.
Tak więc jeśli ktoś się zetknął z takim samym problemem, niech dzwoni do swojego opiekuna.
Odpowiedz
0 Lajków
Łukasz_Jot
Doradca z ambicjami I
5
0
29-07-2022
Wiadomość 7 z 17 (3 793 wyświetleń)

Właśnie teraz rozmawiałam z opiekunem i dostałam info ze ścieżka odstąpienia, ale każą tam wysłać wiadomość przez aplikacje, a limit znaków tam to 140 i nie jestem w stanie opisać problemu. Na jakiego maila zasugerowali wysłać wiadomość?
Odpowiedz
0 Lajków
Olixminix
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
5
0
29-07-2022
Wiadomość 8 z 17 (3 787 wyświetleń)

[ Edytowane ]

email swojego opiekuna klienta.

Precyzując, odstąpienie jako załączony plik poprzez moje ING, natomiast opis problemu na email opiekuna klienta.

Odpowiedz
0 Lajków
Łukasz_Jot
Doradca z ambicjami I
5
0
29-07-2022
Wiadomość 9 z 17 (3 781 wyświetleń)

@Olixminix:
U mnie identyczna sytuacja. Również nie wczytalo mi wrześniowej raty - aplikacja przez cały dzień była niedostępna, a jak już udało mi się dojść do wniosku, zacinała się niemiłosiernie i najprawdopodniej nie zapisała września jako miesiąca wakacji. Niestety czat i infolinia tez nie funkcjonują, także zostało chyba zaczekać do przyszłego tygodnia i próbować rozwiązać sytuacje Emotikon: Szczęśliwy

Rano już o tym pisałem i uczulałem. Jest zaznaczony kwadracik na pierwszy kwartał ale domyślnie zaznaczony jest tylko sierpień. To nie błąd wczytania tylko nie zaznaczacie tego, bo z automatu przechodzicie dalej skoro "kwadracik" się świeci jako oznaczony. Uczulałem na to już rano jako "haczyk" drugą rzeczą co na swoim przykładzie się nauczyłem to brak informacji i możliwości odszukania załączonego pełnomocnictwa. Treść wniosku jest ale nie ma nigdzie info o złożonym pełnomocnictwieEmotikon: Mrugający To, że za każdym razem trzeba rozwijać menu i się wczytuje przeskakuje to już pomijam ale trick jak widać w wielu przypadkach okazał się być udanyEmotikon: Szczęśliwy Teraz rozpatrywanie sprawy będzie przyszły tydzień w aplikacji składanie wniosków zablokowane (bo już złożony) i się okaże, że wrzesień "odzyskacie" ale sierpień już przepadnie.

Odpowiedz
0 Lajków
DreSikPL
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
17
8
18-07-2022
Wiadomość 10 z 17 (3 714 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Niezadowolenie z powodu wycofania paczek przelewów

Przyłączam się do niezadowolenia przez wyłącznie tej funkcjonalności tracicie klienta. Pewnie was to nie obchodzi bo co taką dużą firmę obchodzi pare nic nie znaczących plotek.

14-05-2025
Re.: Kredyt hipoteczny na dom letniskowy

W tej sprawie skontaktuj się z naszymi specjalistami hipotecznymi odpowiedzialnymi za ofertę. Rozmowę umówisz tutaj: https://www.ing.pl/indywidualni/kredyty-i-pozyczki/kredyt-hipoteczny 

13-05-2025
PARKOWANIE Z ING - FAKTURA

Dzień dobry.

Kilka razy korzystałem z usługi parkowania z ING, ale za każdym razem jak potrzebuję uzyskać fakturę za parkowanie, strona moBilet odrzuca wygenerowany w aplikacji identyfikator logowania

...

13-05-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy