27-09-2018 19:18
Cześć
W TOiP jest zapis, że aneks po nadpłacie zgłoszony w ciągu 3 miesięcy od nadpłaty jest bezpłatny (powrót do raty początkowej a skrócenie ilości lat).
Jeśli w każdym miesiącu nadpłacam 5tyś to muszę co 1 miesiąc zgłaszać aneks na infolinii czy mogę raz na 3 miesiące zbiorczo, by był bezpłatny a rata była jak sprzed wszystkich aneksów (pierwotna) ?
27-09-2018 20:45
Możesz zamawiać aneks co miesiąc lub co 3 miesiące. W tym drugim przypadku możemy spojrzeć na ratę maksymalnie z 3 miesięcy przed zamówieniem aneksu, więc trzeba tylko pilnować, żeby nie przekroczyć tego terminu.
01-10-2018 13:03
Czy aneks skracający okres kredytowania po nadpłacie jest teraz bezpłatny dla wszystkich klientów? Nawet tych, ktorzy mają umowy kredytowe sprzed ponad roku, a w nich zapis o koszcie tegoż aneksu w wys. 200 zł?
01-10-2018 13:19
@magda_lenka Aneks normalnie jest płatny 200 zł poza sytuacją kiedy klient skraca okres kredytowania do wysokości raty sprzed nadpłaty. Tylko w tym jednym przypadku aneks będzie za darmo.
01-10-2018 13:24
Tak, chodzi mi o skrocenie okresu kredytowania po nadplacie i powrot do pierwotnej wysokości raty.
Czy aneks bedzie darmowy dla wszystkich, także tych, ktorzy w umowie mają zapisaną opłatę za niego?
01-10-2018 13:29
@magda_lenka Tak, w tej sytuacji aneks jest bezpłatny dla wszystkich klientów.
01-10-2018 14:51
Co w przypadku kredytu z ratą malejącą? W przypadku aneksu do skrócenia okresu będzie do wysokości raty jako pierwszej w harmonogramie spłat?
02-10-2018 09:17
Nie pobieramy opłaty za aneks, jeżeli raty po skróceniu okresu spłaty wrócą do poziomu sprzed realizowanej nadpłaty. Zachęcam Cię do kontaktu z naszą infolinią 32 357 00 57 (od poniedziałku do piątku od 7:30 do 21:00 oraz w sobotę od 8:00 do 16:00). Specjalista będzie mógł zrobić odpowiednie wyliczenia.
17-07-2019 23:24
Witam,
"Aneks będzie bezpłatny do trzech miesięcy od nadpłaty, jeśli Twoja nowa rata nie będzie wyższa od najwyższej raty z Twoich wszystkich harmonogramów spłat"
Przed przecinkiem, z tego co rozumiem, oznacza że mogę nadpłacać kredyt nie częściej niż co 3 miesiące, gdyż wtedy zapłacę 200 zł prowizji. Co oznacza zagadnienie po przecinku? Próbuję to zrozumieć na różne sposoby, ale chyba wyjaśnienie na podstawie przykładu z liczbami, pomoże mi to zrozumieć.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Adrian.
18-07-2019 16:15
villa789 Zapis z naszej Tabeli Opłat i Prowizji oznacza, że jeśli zamówisz aneks nie później niż 3 miesiące od wykonanej nadpłaty, nie poniesiesz za aneks dodatkowych kosztów.
możemy skrócić czas spłat maksymalnie do wysokości najwyższej raty z Twojej historii spłaty (biorąc pod uwagę cały okres spłaty kredytu). Jeśli chcesz mieć wyższą ratę (niż tą która płaciłeś do tej pory), poprosimy o dokumenty potwierdzające zarobki i wtedy opłata za aneksu wyniesie 200 zł.