Odpowiedz

Zmiany w prowizjach -

Chciałem bardzo pogratulować "geniuszowi" który odpowiada za najnowsze zmiany w tabeli opłat.

Chamskie wymuszenia zgód marketingowych to świetny sposób, żeby utrzymać klienta przy sobie. Zgódź się na to by bank mógł cię nękać bezwartościowym spamem mailowym i telefonicznym  lub dołożymy opłaty za konto. Trzeba się rozejrzeć za innym bankiem

Shai
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
12
02-08-2019
Wiadomość 1 z 20 (20 799 wyświetleń)

Re: Zmiany w prowizjach -

Przekazałem Twoją opinię o zmianie Tabeli Opłat i Prowizji do odpowiedniego zespołu.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
591
127
12-04-2017
Wiadomość 2 z 20 (20 632 wyświetleń)

Re.: Zmiany w prowizjach -

Panie konsultancie, proszę dołączyć również moją: żałosna próba psychomanipulacji ze strony decydentów. Ciekawe, co następne? Może 30% prowizji od przychodu?
Bankzdzierski
Doradca z ambicjami I
1
3
15-02-2024
Wiadomość 3 z 20 (20 584 wyświetleń)

Re.: Zmiany w prowizjach -

Ej ale to grube jest bo poza tym że nagle konto za rok kosztuje ~230 zł to jeszcze przelewy bez tego warunku "aktywności" stają się płatne. Zgody na terror reklamowy w ogóle nie rozważam. 

Na początek wynoszę się do mbanku a potem się zobaczy. Przynajmniej na mnie ing na tym straci bo sześciocyfrowa kwota z tego rachunku wyparuje z banku...

whatever
Doradca z ambicjami I
5
4
16-02-2024
Wiadomość 4 z 20 (20 501 wyświetleń)

Re: Re.: Zmiany w prowizjach -

[ Edytowane ]

Udzielona zgoda marketingowa w praktyce oznacza, że bank w dedykowanych miejscach w systemach Moje ING lub ING Business będzie prezentował klientowi produkty banku i spółek grupy ING związane z bieżącym prowadzeniem działalności gospodarczej. Sporadycznie oferty będą również wysyłane drogą mailową i mogą dotyczyć produktów oferowanych przez inne podmioty. Ma to też na celu lepsze dopasowanie oferty.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolB
Moderator
Moderator icon
153
23
02-09-2021
Wiadomość 5 z 20 (20 365 wyświetleń)

To jeśli z zapisu o aktywności zniknie informacja o tym że zgoda musi być na marketing telefoniczny i za pomocą poczty elektronicznej, zostanę w tym banku. 

whatever
Doradca z ambicjami I
5
4
16-02-2024
Wiadomość 6 z 20 (20 308 wyświetleń)

Dopasowana usługa to taka która do mnie nie dzwoni, nie wysyła maili i ogólnie nie odzywa się za wyjątkiem sytuacji gdy pojawia się problem (naruszenie bezpieczeństwa, potwierdzenie ryzykownego przelewu itp) Bank ma mi dostarczyć konto bo niestety taki jest przepis prawny w tym kraju i koniec.

Shai
Doradca z ambicjami I
5
12
02-08-2019
Wiadomość 7 z 20 (20 199 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Udzielenie zgody marketingowej oznacza także geolokalizację urządzeń(!) posiadacza konta:

"Cele marketingowe – w ramach celów marketingowych możemy:

• przekazywać, w tym wyświetlać lub przesyłać informacje handlowe,
    • geolokalizować Twoje urządzenia komunikacji elektronicznej lub telefonicznej,
    • łączyć Twoje dane z informacjami dotyczącymi Twojej sytuacji ekonomicznej, Twoich cech, zachowań lub preferencji, aby dopasować informacje handlowe do Twoich przewidywanych potrzeb (profilowanie). "

OGROMNIE rozczarowałam się ING... Apeluję o zmianę tych absurdalnych zapisów, bo już robię rozeznanie wśród ofert innych banków.

Log123
Doradca z ambicjami I
1
1
20-02-2024
Wiadomość 8 z 20 (20 042 wyświetleń)

Ja jestem w szoku, że takie zmiany weszły w życie i złożyłem z tego tytułu reklamację.

Zalecam zrobienie tego samego, może w tym chorym banku ich skłoni do myślenia.

przemek1
Doradca z ambicjami I
3
2
20-02-2024
Wiadomość 9 z 20 (20 013 wyświetleń)

Z ciekawości, na jakiej podstawie ta reklamacja? Bank może sobie dla kont firmowych zmienić regulamin, ich prawo?

Odpowiedz
0 Lajków
whatever
Doradca z ambicjami I
5
4
16-02-2024
Wiadomość 10 z 20 (19 846 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem ż...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy