Odpowiedz

Re: Re.: Zmiany w prowizjach -

A z ciekawości, czy tobie takie reklamy nie przeszkadzają? Może to będzie taki delikatny impuls w stronę banku, że takie zmiany są delikatnie mówiąc chamskie?

Z ciekawości, czy to, że mają takie prawo, musza w taki sposób postępować? 

Pani w serwisie przyjęła reklamację. Nie sądzę, aby została rozpatrzona pozytywnie, ale z ciekawości, czy jako klient, nie mogę wyrazić w ten sposób swojego niezadowolenia?

Z ciekawości, czy mam takie prawo?

Odpowiedz
0 Lajków
przemek1
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
2
20-02-2024
Wiadomość 11 z 20 (8 688 wyświetleń)

Daj znać jaki rezultat bo jestem ciekaw. Problem rzecz jasna leży w całym systemie. Obecnie, żeby normalnie funkcjonować musisz posiadać konto w banku (nawet jako osoba fizyczna, bo o prowadzeniu nawet jednoosobowej działalności już nie wspomnę) i w tym momencie zawsze z bankiem (jakimkolwiek) jesteś na straconej pozycji (nieważne jak chamskie i bezczelne zmiany wprowadzi w umowie) - bo co najwyżej możesz zrezygnować co wiąże się z mnóstwem problemów zwłaszcza przy koncie firmowym. 

Odpowiedz
0 Lajków
Shai
Doradca z ambicjami I
5
12
02-08-2019
Wiadomość 12 z 20 (8 661 wyświetleń)

[ Edytowane ]

przemek1, myśmy się nie zrozumieli.

Przeszkadzają. Nawet bardzo. Do tego stopnia że zamykam konta w ing i wyprowadzam hajs z niego. Nie ma tego dużo w skali banku, ale myślę że sam jeden spowoduję więcej strat niż ta decyzja przyniesie zysków Emotikon: Szczęśliwy

Po prostu tak zgodnie z prawem to mogą robić co chcą w temacie warunków umowy, a zareklamować można coś niezgodnego z prawem, o ile dobrze rozumiem jak to działa. Nawet nas UOKiK nie chroni, bo nie jesteśmy w świetle prawa konsumentami. A skoro to nie ma prawa zadziałać to trzeba działać przez jedyne co do banku trafia - pieniądze.

Odpowiedz
0 Lajków
whatever
Doradca z ambicjami I
5
4
16-02-2024
Wiadomość 13 z 20 (8 652 wyświetleń)

RozumiemEmotikon: Szczęśliwy No dobrze, przepraszam, miałem wrażenie, że jesteś białym rycerzem, broniącym interesu bankuEmotikon: Szczęśliwy.

Jestem tego samego zdania. Mam konto prywatne i działalność, ale gdzieś się doczytałem, że konta firmowego w przypadku JDG wcale nie trzeba. Można działać z kontem indywidualnym, rozważam taką możliwość.

No nic. Dam znać, jak się sprawa potoczy!

P

przemek1
Doradca z ambicjami I
3
2
20-02-2024
Wiadomość 14 z 20 (8 644 wyświetleń)

Niestety jeśli jesteś płatnikiem VAT to nawet przy JDG musisz mieć konto firmowe

Shai
Doradca z ambicjami I
5
12
02-08-2019
Wiadomość 15 z 20 (8 640 wyświetleń)

Banków na szczęście jest dużo a proces założenia konta nie jest trudny. A otwarcia rachunku firmowego jak już się ma konto to w ogóle, 5 minut i gotowe.

Odpowiedz
0 Lajków
whatever
Doradca z ambicjami I
5
4
16-02-2024
Wiadomość 16 z 20 (8 636 wyświetleń)

To teraz powiedzcie proszę, jak pozbyć się tych reklam przed moimi produktami w aplikacji w taki sposób, aby nie płacić za konto firmowe. Od 1 marca wymagacie włączenia zgód marketingowych, a jedyną opcją pozbycia się tych ***ianych reklam to wyłączenie ich. Czekam na odpowiedź konkretną, jak wyłączyć to ścierwo, które się wyświetla.

tomgacz
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
22
12
23-12-2023
Wiadomość 17 z 20 (8 293 wyświetleń)

Gdzie ty widzisz te reklamy?

Ja mam w apce spokój a też te dwie wymuszone przez nich ****** zgody włączyłem.

Odpowiedz
0 Lajków
Freddie
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
28-02-2024
Wiadomość 18 z 20 (8 257 wyświetleń)

Przykładowo wchodzisz w swoje karty albo na przykład kredyty i na pierwszym miejscu powinny pokazać się moje karty, które mam i moje kredyty, a pokazują się reklamy. Na chwilę obecną przy kredytach mam tyle reklam, że nie widzę mojego kredytu - musze przewijać na bok aby zobaczyć jaki kredyt mam - toż to porażka totalna xD

Odpowiedz
0 Lajków
tomgacz
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
22
12
23-12-2023
Wiadomość 19 z 20 (8 199 wyświetleń)

U mnie nic... (nawet gdy wyłączę blokery reklam)

Wchodzę w karty i mam najpierw BLIK, potem swoją kartę.

Zero reklam.

Odpowiedz
0 Lajków
Freddie
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
28-02-2024
Wiadomość 20 z 20 (8 152 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem ż...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam. Złożyłem wniosek na kredyt hipoteczny na działkę. W rozmowie z właścicielem dzałki dojazd do działki jest droga prywatną. Przy składaniu wniosku powiedziałem że dojazd do dzidłki będzie służebn...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy