Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Założenie kont PLN/EUR dla spółki jawnej

Proszę o informację jakie dokumenty wymagane są przy zakładaniu kont PLN i EUR dla spółki jawnej?

I drugie pytanie: czy w przypadku posiadania profili zaufanych można założyć takie konta przez internet bez potrzeby przesyłania dokumentów pocztą?

Odpowiedz
0 Lajków
atmt
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
146
77
27-11-2015
Wiadomość 1 z 5 (12 453 wyświetleń)

Re.: Założenie kont PLN/EUR dla spółki jawnej

Przesyłamy wymagane dokumenty do założenia konta firmowego w PLN i Euro dla przedsiębiorców prowadzących spółkę  jawną korzystających z uproszczonych form księgowości:

- dokument tożsamości,
- umowa spółki wraz z aneksami,
- decyzja o nadaniu numeru NIP,
- decyzja o nadaniu numeru Regon,
Konto można założyć w oddziale. Wymagana jest obecność wszystkich wspólników.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
789
172
04-09-2015
Wiadomość 2 z 5 (12 412 wyświetleń)

Pani Agnieszko, dziękuję za odpowiedź. Jeśli w umowie spółki jest zapis, że dwóch wspólników może podpisywać umowy to nadal wymagana jest obecność wszystkich? Akurat dzwoniłem na infolinię i poinformowano mnie, że wystarczy dwóch, trzeci powinien się zjawić do złożenia wzoru podpisu, ale może przyjść w innym terminie. To jak to w końcu jest?

Odpowiedz
0 Lajków
atmt
Zaprawiony analityk II
146
77
27-11-2015
Wiadomość 3 z 5 (12 386 wyświetleń)

@atmtTak, wymagana jest wizyta wszystkich wspólników w oddziale w tym samym czasie.

Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
PatrykW
Były moderator
Były moderator icon
106
34
25-03-2016
Wiadomość 4 z 5 (12 383 wyświetleń)

Na Waszej infolinii mówią co innego. Musi być tylu wspólników ilu jest wymaganych do podpisywania umów (wg umowy to się nazywa do składania oświadczeń woli i podpisów) w umowie spółki. Pozostali mogą przyjść w innym terminie. Tak jest też w innych bankach, z którymi rozmawiałem, więc chyba trochę nie do końca precyzyjne informacje podajecie.

Odpowiedz
0 Lajków
atmt
Zaprawiony analityk II
146
77
27-11-2015
Wiadomość 5 z 5 (12 356 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Makler - daleko do waszej konkurencji

To przyglądajcie się i szybko wprowadzajcie Emotikon: Mrugający Dzisiaj IKE, ETFy oraz zagraniczne rynki to podstawa. Jeśli się nie mylę, to dzisiaj każda wasza licząca się konkurencja ma wyżej wymienione usługi w swoic

...

27-11-2024
Re.: Zakup bilety komunikacji miejskiech - ulubione

Nie chce zakładać nowego wątku.

Naprawcie te bilety. Restart telefonu nie poprawia sytuacji. Zamknięcie całkowicie apki ING również.

Bilet zaraz po zakupie można podejrzeć. Natomiast później (np na żąda

...

27-11-2024
Re.: Wyciągi w kolorze

To, że ktoś nie umie drukować to od razu argument, że logo ING nie w kolorze? Przecież tylko głównie o logo chodzi.

Jakoś w mBanku mamy w kolorze do dzisiaj Emotikon: Mrugający

27-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy