14-06-2017 15:59
Proszę o informację jakie dokumenty wymagane są przy zakładaniu kont PLN i EUR dla spółki jawnej?
I drugie pytanie: czy w przypadku posiadania profili zaufanych można założyć takie konta przez internet bez potrzeby przesyłania dokumentów pocztą?
16-06-2017 13:41
Przesyłamy wymagane dokumenty do założenia konta firmowego w PLN i Euro dla przedsiębiorców prowadzących spółkę jawną korzystających z uproszczonych form księgowości:
- dokument tożsamości,
- umowa spółki wraz z aneksami,
- decyzja o nadaniu numeru NIP,
- decyzja o nadaniu numeru Regon,
Konto można założyć w oddziale. Wymagana jest obecność wszystkich wspólników.
16-06-2017 17:01
Pani Agnieszko, dziękuję za odpowiedź. Jeśli w umowie spółki jest zapis, że dwóch wspólników może podpisywać umowy to nadal wymagana jest obecność wszystkich? Akurat dzwoniłem na infolinię i poinformowano mnie, że wystarczy dwóch, trzeci powinien się zjawić do złożenia wzoru podpisu, ale może przyjść w innym terminie. To jak to w końcu jest?
16-06-2017 17:21
@atmtTak, wymagana jest wizyta wszystkich wspólników w oddziale w tym samym czasie.
16-06-2017 19:35
Na Waszej infolinii mówią co innego. Musi być tylu wspólników ilu jest wymaganych do podpisywania umów (wg umowy to się nazywa do składania oświadczeń woli i podpisów) w umowie spółki. Pozostali mogą przyjść w innym terminie. Tak jest też w innych bankach, z którymi rozmawiałem, więc chyba trochę nie do końca precyzyjne informacje podajecie.
To przyglądajcie się i szybko wprowadzajcie Dzisiaj IKE, ETFy oraz zagraniczne rynki to podstawa. Jeśli się nie mylę, to dzisiaj każda wasza licząca się konkurencja ma wyżej wymienione usługi w swoic
... 27-11-2024Nie chce zakładać nowego wątku.
Naprawcie te bilety. Restart telefonu nie poprawia sytuacji. Zamknięcie całkowicie apki ING również.
Bilet zaraz po zakupie można podejrzeć. Natomiast później (np na żąda
... 27-11-2024To, że ktoś nie umie drukować to od razu argument, że logo ING nie w kolorze? Przecież tylko głównie o logo chodzi.
Jakoś w mBanku mamy w kolorze do dzisiaj
27-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
12 | |
11 | |
6 | |
4 | |
4 |