14-06-2017 15:59
Proszę o informację jakie dokumenty wymagane są przy zakładaniu kont PLN i EUR dla spółki jawnej?
I drugie pytanie: czy w przypadku posiadania profili zaufanych można założyć takie konta przez internet bez potrzeby przesyłania dokumentów pocztą?
16-06-2017 13:41
Przesyłamy wymagane dokumenty do założenia konta firmowego w PLN i Euro dla przedsiębiorców prowadzących spółkę jawną korzystających z uproszczonych form księgowości:
- dokument tożsamości,
- umowa spółki wraz z aneksami,
- decyzja o nadaniu numeru NIP,
- decyzja o nadaniu numeru Regon,
Konto można założyć w oddziale. Wymagana jest obecność wszystkich wspólników.
16-06-2017 17:01
Pani Agnieszko, dziękuję za odpowiedź. Jeśli w umowie spółki jest zapis, że dwóch wspólników może podpisywać umowy to nadal wymagana jest obecność wszystkich? Akurat dzwoniłem na infolinię i poinformowano mnie, że wystarczy dwóch, trzeci powinien się zjawić do złożenia wzoru podpisu, ale może przyjść w innym terminie. To jak to w końcu jest?
16-06-2017 17:21
@atmtTak, wymagana jest wizyta wszystkich wspólników w oddziale w tym samym czasie.
16-06-2017 19:35
Na Waszej infolinii mówią co innego. Musi być tylu wspólników ilu jest wymaganych do podpisywania umów (wg umowy to się nazywa do składania oświadczeń woli i podpisów) w umowie spółki. Pozostali mogą przyjść w innym terminie. Tak jest też w innych bankach, z którymi rozmawiałem, więc chyba trochę nie do końca precyzyjne informacje podajecie.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
23 | |
12 | |
8 | |
7 | |
6 |