Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Wypowiedzenie umowy na rachunek bankowy w przypadku nieistniejącej już spółki cywilnej

Witam,

jestem współwłaścicielem rachunku bankowego spółki cywilnej, która już nieistnieje 2 lata. Chciałbym zamknąć już to konto, a przynajmniej nie figurować jako jego współwłaściciel. Czy mogę samemu rozwiązać umowę i wówczas konto będzie należeć tylko do dawnego wspólnika? Jak wygląda tak procedura w przypadku banku ING?

Odpowiedz
0 Lajków
jacek_ad
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
06-01-2017
Wiadomość 1 z 4 (7 333 wyświetleń)

Re.: Wypowiedzenie umowy na rachunek bankowy w przypadku nieistniejącej już spółki cywilnej

Konto firmowe dla spółki można zamknąć tylko w oddziale banku. W tym celu powinny zjawić się osoby wskazane, zgodnie z umową spółki, do jej reprezentacji.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
KatarzynaA
Były moderator
Były moderator icon
354
91
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (7 252 wyświetleń)

Re.: Wypowiedzenie umowy na rachunek bankowy w przypadku nieistniejącej już spółki cywilnej

Co w przypadku kiedy nie ma takiej możliwości? Były wspólnik nie mieszka w kraju.

Odpowiedz
0 Lajków
jacek_ad
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
06-01-2017
Wiadomość 3 z 4 (7 209 wyświetleń)

Możesz załatwić formalności sam, jeżeli została ustalona jednoosobowa reprezentacja.

Jeżeli reprezentacja jest dwuosobowa to potrzebne będzie pełnomocnictwo notarialne zgodnie z regulaminem, potwierdzone:

1) w kraju przez notariusza;
2) za granicą przez polską placówkę dyplomatyczną, konsularną lub notariusza kraju, z którym Rzeczpospolita Polska podpisała umowę o pomocy prawnej w sprawach cywilnych lub potwierdzone urzędowo lub notarialnie wraz z dołączoną apostille w rozumieniu konwencji.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
789
172
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (7 167 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Oko max

Witam. Mam pytanie, czy jak posiadam konto Direct i oko , to jak przeksztalce konto w active będę mógł mieć konto oszczędnościowe premium i oko bonus max? Dodam że spełnię warunki wpływy 10 k i więcej...

28-11-2024
Re.: Makler - daleko do waszej konkurencji

To przyglądajcie się i szybko wprowadzajcie Emotikon: Mrugający Dzisiaj IKE, ETFy oraz zagraniczne rynki to podstawa. Jeśli się nie mylę, to dzisiaj każda wasza licząca się konkurencja ma wyżej wymienione usługi w swoic

...

27-11-2024
Re.: Zakup bilety komunikacji miejskiech - ulubione

Nie chce zakładać nowego wątku.

Naprawcie te bilety. Restart telefonu nie poprawia sytuacji. Zamknięcie całkowicie apki ING również.

Bilet zaraz po zakupie można podejrzeć. Natomiast później (np na żąda

...

27-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy