Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Pytanie o klucz zabezpieczeń U2F

Cześć,

mam pytanie i nie znajduję jednoznacznej odpowiedzi. Co jeśli gubię aktywny i zapasowy klucz U2F ? Oraz nie mam dostępu do aplikacji mobilnej. Jak mogę zresetować dostęp do bankowości internetowej ?.

Odpowiedz
0 Lajków
jacobi
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
20
2
11-09-2016
Wiadomość 1 z 5 (2 502 wyświetleń)

Re: Pytanie o klucz zabezpieczeń U2F

Jeśli zgubisz ostatni klucz, możesz go usunąć na infolinii lub w placówce - miejscu spotkań.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
789
172
04-09-2015
Wiadomość 2 z 5 (2 417 wyświetleń)

Super, to jeszcze napiszcie proszę jak dezaktywować hasło.

Mam już aktywny klucz ale po podaniu loginu system wciąż chce hasło w przeglądarce. Dopiero po podaniu hasła dodatkowo pyta o klucz.

Odpowiedz
0 Lajków
jacobi
Doradca z ambicjami II
20
2
11-09-2016
Wiadomość 3 z 5 (2 396 wyświetleń)

Tak właśnie działa klucz U2F. Jest dodatkowym zabezpieczeniem logowania. Wpisujemy najpierw hasło maskowane, a później dodatkowo zatwierdzamy logowanie kluczem. Zobacz nasz filmik https://www.youtube.com/watch?v=qmBBvddcVcc „Jak działa klucz zabezpieczeń U2F?”

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
KamilW
Moderator
Moderator icon
78
10
19-05-2022
Wiadomość 4 z 5 (2 249 wyświetleń)

[ Edytowane ]

ok, dziękuję za odpowiedz.

Jako ciekawostke dodam że działa też na kluczach starszych wspierających jedynie FIDO. System za pierwszym razem zwrócił błąd ale za drugim poszło i dziala.

Odpowiedz
0 Lajków
jacobi
Doradca z ambicjami II
20
2
11-09-2016
Wiadomość 5 z 5 (2 246 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Oko max

Witam. Mam pytanie, czy jak posiadam konto Direct i oko , to jak przeksztalce konto w active będę mógł mieć konto oszczędnościowe premium i oko bonus max? Dodam że spełnię warunki wpływy 10 k i więcej...

28-11-2024
Re.: Makler - daleko do waszej konkurencji

To przyglądajcie się i szybko wprowadzajcie Emotikon: Mrugający Dzisiaj IKE, ETFy oraz zagraniczne rynki to podstawa. Jeśli się nie mylę, to dzisiaj każda wasza licząca się konkurencja ma wyżej wymienione usługi w swoic

...

27-11-2024
Re.: Zakup bilety komunikacji miejskiech - ulubione

Nie chce zakładać nowego wątku.

Naprawcie te bilety. Restart telefonu nie poprawia sytuacji. Zamknięcie całkowicie apki ING również.

Bilet zaraz po zakupie można podejrzeć. Natomiast później (np na żąda

...

27-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy