Odpowiedz

Oddział prowadzący rachunek.

Witam,

czy istnieje możliwość zmiany oddziału przypisanego do rachunku. Obecnie po wpisaniu numeru rachunku chociażby w dowolnej bankowości internetowej, wyskakuje informacja że rachunek jest w danym oddziale. Bank ING rządzi się innymi prawami i nie dość że w praktyce mój rachunek prowadzi oddział który nie istnieje to na dodatek z jakiś dziwnych względów zostałem przypisany do oddziału o X kilometrów.

Jest to bardzo niepraktyczne, już żaden bank w Polsce nie dzieli numerów rachunków na oddziały, ostatnim był Santander Bank Polska po przejęciu BZWBK, a już nawet oni to uporządkowali zastępując Oddział XY na oddział centralny albo centrum rozliczeń jak mają inne banki.

Dodatkowo adresy oddziałów nie są aktualizowane, przykładowo mój oddział został przeniesiony a w bankowości elektronicznej po wpisaniu numeru nadal identyfikuje ulice czy też adres który nie istnieje. Jest to uciążliwe i wprowadza w błąd.
Odpowiedz
0 Lajków
newtime
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
07-06-2019
Wiadomość 1 z 6 (9 615 wyświetleń)

Re: Oddział prowadzący rachunek.

Po likwidacji oddziału w którym zakładałeś konto, Twoje rachunki są automatycznie przypisywane do regionu.

Rozumiem, że ta sytuacja nie jest dla Ciebie komfortowa, dlatego proszę prześlij nam swoją wiadomość w bankowości internetowej Moje ING - zakładka Wiadomości lub Czat (w prawym dolnym rogu). Będziemy mieli tam możliwość dokładnego wyjaśnienia Twojej sprawy.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
595
127
19-03-2018
Wiadomość 2 z 6 (9 481 wyświetleń)

Pytanie dodatkowe.

Do załatwienia jakiej sprawy, potrzebna jest klientowi taka informacja?

Z tego co mi wiadomo nikt nie odwołuje się już do adresów oddziałów w dokumentacji. 

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 6 (9 164 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Obecnie z konta można korzystać w każdym oddziale naszego banku w Polsce 😊
To, gdzie zostało założone( w jakiej miejscowości, w którym oddziale) nie ma znaczenia przy codziennej obsłudze.
Dlatego trudno odpowiedzieć mi na pytanie, do czego mogłaby być klientowi taka informacja potrzebna 🤔😉

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie :-)
Odpowiedz
0 Lajków
PatrycjaT
Były moderator
Były moderator icon
307
69
29-01-2018
Wiadomość 4 z 6 (9 125 wyświetleń)

W latach 90, taka informacja przyspieszała chyba proces księgowania pieniędzy. Czasami spotykam się jeszcze z drukami do przekazywania wynagrodzenia, lub na poczcie, gdzie pada pytanie o oddział Emotikon: Mrugający

Z reguły nikt już nie pyta nawet o nazwę banku.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 5 z 6 (9 121 wyświetleń)

Jak wspomniałeś - jest to rzadko spotykana praktyka 😊
Można wtedy przykładowo podać adres naszej centrali.
Zawsze jednak warto spytać- jak wiadomo, kto pyta.... 😉

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie :-)
Odpowiedz
0 Lajków
PatrycjaT
Były moderator
Były moderator icon
307
69
29-01-2018
Wiadomość 6 z 6 (9 119 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Inteligentne oszczędzanie we wszystkim 2025

Saving money is key in 2025. Here are simple ways to reduce your spending in different areas of your life.

Shopping

• Use discount coupons and cashback.

• Buy in bulk.

• Compare prices online before purchasing.

...

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy