Odpowiedz

Nieprawidłowy format Elixir!

Witam, przy dodawaniu paczki przelewów w koncie firmowym pojawia się komunikat: Nieprawidłowy format Elixir! - co do wszystkich przelewów w paczce. Numery rachunków bankowych są prawidłowe. Czy coś się zmieniło w formacie pliku paczek przelewów?

mzagro111
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
06-08-2018
Wiadomość 1 z 6 (13 415 wyświetleń)

Re: Nieprawidłowy format Elixir!

Z informacji wynika, że plik który wczytujesz ma nieprawidłową strukturę przelewów. Proszę skontaktuj się z producentem programu. Prawidłową strukturę przelewów możesz sprawdzić na naszej stronie.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Były moderator
Były moderator icon
408
112
12-10-2015
Wiadomość 2 z 6 (13 369 wyświetleń)

Re.: Nieprawidłowy format Elixir!

Mężczyzna: LOL koleżanka AgnieszkaS bardzo chciała pomóc, ale nie wyszło za dobrze :-)

Developerzy ING majstrowali w weekend w formatach i namotali jak zwykle ;-)

Wstaw ostatnią frazę każdego przelewu paczki w cudzysłów i przejdzie.

Rozwijając myśl - to co na końcu jest "51" - dotyczas nie było w cudzysłowie:

110,20040510,403595,10501038,0,"29105010381000002201994791","40109018700000000100198454","NAZ WA_STRONY_ZLECAJACEJ|RESZTA_NAZWY|ULICA_STRONY_ZLECAJACEJ|MIASTO_STRONY_ZLECAJACEJ","NAZWA _KONTRAHENTA|RESZTA_NAZWY|UL._KONTRAHENTA|MIASTO_KONTRAHENTA",0,10901870,"OPIS_PLATNOSCI_1| OPIS_PLATNOSCI_2||","","","51"

A teraz ma być. 

Dobrze jakby pracownicy infolinii ING się zapoznali się z tym postem, bo zaraz (nie znając odpowiedzi) będą mieli przerąbane.

AdamDerent
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
1
08-08-2018
Wiadomość 3 z 6 (13 336 wyświetleń)

Re: Re.: Nieprawidłowy format Elixir!

[ Edytowane ]

Dziękujemy za informację, temat jest nam znany. Faktycznie rozwiązaniem jest wstawienie ostatniej frazy przelewu paczki w cudzysłów – dokładnie dotyczy to „51”.

Zgodnie z opisem formatów plików importu i eksportu od zawsze była wskazana ta informacja, jednak system dopuszczał bez cudzysłowu. Obecnie system czyta dane zgodnie z opisanymi wymogami zawartymi tutaj .

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MateuszF
Moderator
Moderator icon
656
133
12-04-2017
Wiadomość 4 z 6 (13 292 wyświetleń)

A czemu w treści przelewu nie może być przecinków, wielokrotnie to zgłaszałem i jestem ignorowany, przecież ze struktury wynika że mogą być. Wstawienie przecinka w polu opis płatności to pewny komunikat o błędzie...

Odpowiedz
0 Lajków
kdnets
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
0
07-09-2018
Wiadomość 5 z 6 (12 779 wyświetleń)

Przepraszam, że tyle czasu czekałeś na naszą odpowiedź. Sprawdziliśmy kilka różnych wersji tego o czym piszesz. Wprowadzenie przecinków do paczki przelewów zadziałało u nas poprawnie. Jeżeli w Twoim przypadku jest inaczej lub źle zrozumieliśmy to co masz na myśli to proszę napisz do nas w Moim ING i wyjaśnij w czym tkwi problem. Jeżeli jest to problem z paczką to prosimy prześlij nam ją w Moim ING. Dzięki temu przeanalizujemy Twoje zgłoszenie. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
231
12-10-2015
Wiadomość 6 z 6 (12 572 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy