Odpowiedz

Księgowość online

Czy w księgowości online ( wersja płatna ) dla małych firm jest opcja wydrukowania księgi przychodów i rozchodów w takiej formie żeby nie musieć tego prowadzić poza księgowościa w ing? Dziękuje
Odpowiedz
0 Lajków
Prkt
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
23
2
05-07-2018
Wiadomość 1 z 6 (8 989 wyświetleń)

Re: Księgowość online

W naszej księgowości możesz pobrać Książkę Przychodów i Rozchodów w pliku PDF za wybrany okres czasu Emotikon: Szczęśliwy 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
231
12-10-2015
Wiadomość 2 z 6 (8 932 wyświetleń)

Witam, 

W jaki sposób można pobrać Książkę Przychodów i Rozchodów w pliku PDF? Szukałem takiej opcji, ale nie znalazłem. Bardzo mi na tym zależy, aby wszystko mieć w jednej aplikacji. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
miccaldo
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
14-07-2021
Wiadomość 3 z 6 (6 137 wyświetleń)

Po zaksięgowaniu dokumentów w zakładce Księgowość - Księgowanie dokumentów, należy wejść w Księgowość - Ewidencje. 
Następnie wybierz miesiąc księgowy. Na liście dostępnych Ewidencji znajduje się KPiR (miesięczny) i Roczny raport KPiR, które możesz pobrać przez naciśnięcie po prawej stronie Opcje - Pobierz PDF.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
554
124
04-09-2015
Wiadomość 4 z 6 (6 120 wyświetleń)

Dzień dobry

Wiem że odpowiedź jest z 2021 ale może ktoś zna rozwiązanie. 

W 2024 byłem na skali. Na początku 2025 złożyłem wniosek w urzędzie aby przejść na ryczałt. Jak otrzymałem zgodę zaktualizowałem ustawienia w ing księgowość.

Teraz jak chce pobrać KPiR za 2024 nie mam takiej opcji - jest tylko ewidencja przychodów lub ewidencja przychodów roczna. Nawet za lata 2022/23/24.

Wszystkie deklaracje PIT5 też zniknęły - nie mam dostępu do archiwum z lat ubiegłych.

Przecież to jest nielogiczne, mam sztucznie zmienić znowu ustawienia w ing księgowość na skale , pobrać archiwa za lata poprzednie, znowu zmienić i liczyć że nic się nie rozjedzie ? ( w 2025 wystawiałem już faktury i to na różnych stawkach podatku )

Będę wdzięczny za sugestie jak ogarnąć ten problem.

Odpowiedz
0 Lajków
MarcinP
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
1
27-03-2021
Wiadomość 5 z 6 (1 108 wyświetleń)

Jak klient masz stały dostęp i możliwość pobrania ewidencji (KPiR, Roczny KPiR, Ewidencja zakupu i sprzedaży VAT, itd.) oraz deklaracji (PIT5, JPK_V7, itd.) w trakcie korzystania z portalu ING Księgowość i subskrypcji, która umożliwia prowadzenie księgowości.

Jeśli zmieniłeś formę opodatkowania to system prezentuje dostępne pliki zgodnie z obecnymi ustawieniami. Jedynym rozwiązaniem jest to, o którym wspominasz. Należy przejść w Dane i ustawienia -> Ustawienia księgowe -> Ustawienia księgowe -> zmienić formę opodatkowania, na tę która obowiązywała w okresie, za jaki chcesz pobrać pliki. Po zapisaniu tej zmiany, ewidencje i deklaracje z wcześniejszych okresów będzie można pobrać.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
196
39
02-09-2021
Wiadomość 6 z 6 (750 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Inteligentne oszczędzanie we wszystkim 2025

Saving money is key in 2025. Here are simple ways to reduce your spending in different areas of your life.

Shopping

• Use discount coupons and cashback.

• Buy in bulk.

• Compare prices online before purchasing.

...

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy