Odpowiedz

Księgowość online

Czy w księgowości online ( wersja płatna ) dla małych firm jest opcja wydrukowania księgi przychodów i rozchodów w takiej formie żeby nie musieć tego prowadzić poza księgowościa w ing? Dziękuje
Odpowiedz
0 Lajków
Prkt
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
23
2
05-07-2018
Wiadomość 1 z 6 (8 433 wyświetleń)

Re: Księgowość online

W naszej księgowości możesz pobrać Książkę Przychodów i Rozchodów w pliku PDF za wybrany okres czasu Emotikon: Szczęśliwy 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
229
12-10-2015
Wiadomość 2 z 6 (8 377 wyświetleń)

Witam, 

W jaki sposób można pobrać Książkę Przychodów i Rozchodów w pliku PDF? Szukałem takiej opcji, ale nie znalazłem. Bardzo mi na tym zależy, aby wszystko mieć w jednej aplikacji. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
miccaldo
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
14-07-2021
Wiadomość 3 z 6 (5 582 wyświetleń)

Po zaksięgowaniu dokumentów w zakładce Księgowość - Księgowanie dokumentów, należy wejść w Księgowość - Ewidencje. 
Następnie wybierz miesiąc księgowy. Na liście dostępnych Ewidencji znajduje się KPiR (miesięczny) i Roczny raport KPiR, które możesz pobrać przez naciśnięcie po prawej stronie Opcje - Pobierz PDF.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
551
123
04-09-2015
Wiadomość 4 z 6 (5 565 wyświetleń)

Dzień dobry

Wiem że odpowiedź jest z 2021 ale może ktoś zna rozwiązanie. 

W 2024 byłem na skali. Na początku 2025 złożyłem wniosek w urzędzie aby przejść na ryczałt. Jak otrzymałem zgodę zaktualizowałem ustawienia w ing księgowość.

Teraz jak chce pobrać KPiR za 2024 nie mam takiej opcji - jest tylko ewidencja przychodów lub ewidencja przychodów roczna. Nawet za lata 2022/23/24.

Wszystkie deklaracje PIT5 też zniknęły - nie mam dostępu do archiwum z lat ubiegłych.

Przecież to jest nielogiczne, mam sztucznie zmienić znowu ustawienia w ing księgowość na skale , pobrać archiwa za lata poprzednie, znowu zmienić i liczyć że nic się nie rozjedzie ? ( w 2025 wystawiałem już faktury i to na różnych stawkach podatku )

Będę wdzięczny za sugestie jak ogarnąć ten problem.

Odpowiedz
0 Lajków
MarcinP
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
1
27-03-2021
Wiadomość 5 z 6 (553 wyświetleń)

Jak klient masz stały dostęp i możliwość pobrania ewidencji (KPiR, Roczny KPiR, Ewidencja zakupu i sprzedaży VAT, itd.) oraz deklaracji (PIT5, JPK_V7, itd.) w trakcie korzystania z portalu ING Księgowość i subskrypcji, która umożliwia prowadzenie księgowości.

Jeśli zmieniłeś formę opodatkowania to system prezentuje dostępne pliki zgodnie z obecnymi ustawieniami. Jedynym rozwiązaniem jest to, o którym wspominasz. Należy przejść w Dane i ustawienia -> Ustawienia księgowe -> Ustawienia księgowe -> zmienić formę opodatkowania, na tę która obowiązywała w okresie, za jaki chcesz pobrać pliki. Po zapisaniu tej zmiany, ewidencje i deklaracje z wcześniejszych okresów będzie można pobrać.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
191
38
02-09-2021
Wiadomość 6 z 6 (195 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Problem z logowaniem na iOS 18.4 developer beta

U mnie to samo masakra jak tego nie zmienią to trzeba przenieść się do innego banku. Wszystkie apki działają tylko nie ING

27-02-2025
Re.: Problem z logowaniem na iOS 18.4 developer beta

U mnie również nie działa aplikacja i logowanie przez przeglądarkę, ale to ryzyko, które podjąłem świadomie, w końcu jest to wersja beta, tym bardziej developerska, dla programistów, którzy teraz mogą...

27-02-2025
Prace ziemne fundamenty kosztorys

Jestem na etapie tworzenia kosztorysu ING. Mam pytanie odnośnie prac zawartych w punkcie 1. Tj. Prace ziemne i fundamenty. Czy wykonanie instalacji kanalizacyjnej podposadzkowej i wylanie tzw. Chudzia

...

27-02-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy