Odpowiedz

Konto Future

Moje pytanie dotyczy finansowania zielonych projektów.

Z tego co rozumiem, to wspieram projekt po przez przekazanie pieniędzy na rzecz fundacji. 

W jaki sposób pobranie opłaty za prowadzenie rachunku jest dla mnie widoczne w historii rachunku?

Chciałbym np fakt przekazania pieniędzy na fundacje ująć i rozliczyć w PIT-0 tylko zastanawiam się czy w jakiś sposób będę trzymał potwierdzenie przekazania środków na rachunek projektu? np w historii rachunku, albo jakimś zapisie umownym?

Odpowiedz
0 Lajków
Source
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
16
0
25-12-2021
Wiadomość 1 z 2 (3 769 wyświetleń)

Re.: Konto Future

Klient w ramach Konta Future wybiera projekt wspierający zrównoważony rozwój. To Bank przekazuje środki w wysokości 10 PLN co miesiąc na wybrany przez klienta projekt. W związku z tym klient nie ma możliwości ujęcia tej kwoty w ramach PIT'u, a także nie widzi tej transakcji na historii swojego konta (gdyż jest to transakcja realizowana przez bank na rzecz wybranego przez klienta projektu).

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
224
46
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (3 010 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: FWK - co zaliczać do dochodów

Witam

zgodnie z moją interpretacją po konsultacji z ośrodkiem pomocy społecznej :
1: zwrot podatku (ulga na dzieci, nadpłacony podatek) jeżeli nie przekracza 5 krotności 823 zł to nie zalicza się do doc

...

16-12-2025
Re: Konsolidacja kredytu gotowkowego pod hipoteke

Ofertą kredytów hipotecznych zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. W tej sprawie umówi się z nimi na rozmowę. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i kontakt (na dole st

...

16-12-2025
Re: Spłata kredytu hipotecznego

Możesz wpłacić pieniądze na konto narzeczone, aby spłacić kredyt. W sprawie kwestii skarbowych i US się nie wypowiemy. Musisz skonsultować to z nimi. Możesz też wpłacić pieniądze na konto techniczne i

...

15-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy