Odpowiedz

Konto Future

Moje pytanie dotyczy finansowania zielonych projektów.

Z tego co rozumiem, to wspieram projekt po przez przekazanie pieniędzy na rzecz fundacji. 

W jaki sposób pobranie opłaty za prowadzenie rachunku jest dla mnie widoczne w historii rachunku?

Chciałbym np fakt przekazania pieniędzy na fundacje ująć i rozliczyć w PIT-0 tylko zastanawiam się czy w jakiś sposób będę trzymał potwierdzenie przekazania środków na rachunek projektu? np w historii rachunku, albo jakimś zapisie umownym?

Odpowiedz
0 Lajków
Source
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
8
0
25-12-2021
Wiadomość 1 z 2 (2 441 wyświetleń)

Re.: Konto Future

Klient w ramach Konta Future wybiera projekt wspierający zrównoważony rozwój. To Bank przekazuje środki w wysokości 10 PLN co miesiąc na wybrany przez klienta projekt. W związku z tym klient nie ma możliwości ujęcia tej kwoty w ramach PIT'u, a także nie widzi tej transakcji na historii swojego konta (gdyż jest to transakcja realizowana przez bank na rzecz wybranego przez klienta projektu).

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
182
37
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (1 682 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Prowizja pośrednika hipotecznego

Tak, może. Natomiast oferta jest taka sama, bez względu na to jak klient składa wniosek (bank/pośrednik).
Prowizja bankowa dla pośrednika to nasz koszt, nie podnosi on kosztu kredytu Klienta.
Rezygnacj...

30-12-2024
Re.: Brak stanu kont po zalogowaniu się

Możesz odkryć widok stanu kont wchodząc w aplikacji w prawy górny róg. Wybierasz tam Ustawienia - Widok - Strona główna. 

30-12-2024
OKO dziecka

Dlaczego Bank oferuje takie produkty z możliwością wpłaty na konto dziecka 200000 zł z oprocentowaniem 7% przez 3 mies? A co dalej? Pułapka i zamrożone środki. Oprocentowanie 1,5% i brak możliwości wy

...

29-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy