25-08-2024 07:35
Moje pytanie dotyczy finansowania zielonych projektów.
Z tego co rozumiem, to wspieram projekt po przez przekazanie pieniędzy na rzecz fundacji.
W jaki sposób pobranie opłaty za prowadzenie rachunku jest dla mnie widoczne w historii rachunku?
Chciałbym np fakt przekazania pieniędzy na fundacje ująć i rozliczyć w PIT-0 tylko zastanawiam się czy w jakiś sposób będę trzymał potwierdzenie przekazania środków na rachunek projektu? np w historii rachunku, albo jakimś zapisie umownym?
26-08-2024 11:43
Klient w ramach Konta Future wybiera projekt wspierający zrównoważony rozwój. To Bank przekazuje środki w wysokości 10 PLN co miesiąc na wybrany przez klienta projekt. W związku z tym klient nie ma możliwości ujęcia tej kwoty w ramach PIT'u, a także nie widzi tej transakcji na historii swojego konta (gdyż jest to transakcja realizowana przez bank na rzecz wybranego przez klienta projektu).
Jeśli zawarłeś umowę IKZE oszczędnościowego internetowo, to możesz od niej odstąpić do 14 dni od zawarcia umowy. Oświadczenie możesz złożyć w placówce.
13-01-2026Chciałem zgłosić problem z niedziałającym skrótem klawiszowym w inpucie kwoty przelewu. Na starszej wersji ekranu przelewu działało to bez problemu. Obecnie jedynie to pole nie pozwala użyć skrótu ctr
... 13-01-2026Czy w przypadku IKZE ma zastosowanie zasada obowiązująca przy umowach zawieranych na odległość, tj. możliwość odstąpienia przed upływem 14 dni od zawarcia bez ponoszenia kosztów? Otworzyłem IKZE oszcz
... 13-01-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 2 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 |