29-07-2023 14:45
oto cały sens istnienia tej "społeczności" - niech się skarżą a my i tak nie odpowiemy - i co nam zrobicie?!
10-08-2023 16:45
10-08-2023 16:46
Podczas wakacji 2023 z dziećmi za granicą, mnie i żonie zablokowali konto prywatne, nie mieliśmy możliwości zapłacenia za hotel, spełnienia podstawowych potrzeb dzieci. Czy to nie ku.......
Oto link do mojego opisu sytuacji: https://spolecznosc.ing.pl/-/Konta-osobiste-i-firmowe/Blokada-konta-prywatnego-z-powodu-braku-wypełn...
10-08-2023 16:49
Podczas wakacji 2023 z dziećmi za granicą, mnie i żonie zablokowali konto prywatne, nie mieliśmy możliwości zapłacenia za hotel, spełnienia podstawowych potrzeb dzieci. Czy to nie ku.......
Oto link do mojego opisu sytuacji: https://spolecznosc.ing.pl/-/Konta-osobiste-i-firmowe/Blokada-konta-prywatnego-z-powodu-braku-wypełn...
06-09-2023 11:36
Witam
Mam ten sam problem. Jestem zatrudniony w USA i wysłałem im oświadczenie pochodzenia środków oraz umowę o pracę i nadal nie chcą mi odblokować konta. Dokumenty wysłałem na czas a oni od ponad 2 tyg blokują mi konto !! WSTYD.
Dodatkowo w ich wymaganiach jest "tłumaczenie dokumentów u tłumacza przysięgłego" - czy to jest jakis żart? Czy ING za to zapłaci bo ich analitycy znają tylko j.polski czy jednak obarczy kosztami swoich klientów.
Jestem klientem ING od 15 lat i pierwszy raz dotyka mnie taka sytuacja a ich podejście udzerza w moją godność jako klienta.
07-09-2023 11:59
rafal123 abyśmy mogli sprawdzić status sprawy, to skontaktuj się z nami na czacie po zalogowaniu do Mojego ING. Sprawdzenie dokumentów nie powinna tyle trwać.
Informacje o tym, dlaczego prosimy o dokumenty można znaleźć tutaj:
https://www.ing.pl/o-banku/kyc-poznaj-swojego-klienta
14-09-2023 17:14 | Edytowano: 14-09-2023 17:19
kiedy czytam te okrągłe, polityczno-regulaminowo-poprawne teksty moderatora, to nie wiem, czy się śmiać czy płakać... a gdzie jest pomoc bo ponoć o to właśnie chodzi w idei tejże /sic!/ "społeczności", czyż nie?!
polecam ponowną lekturę mojego posta https://spolecznosc.ing.pl/-/Konta-osobiste-i-firmowe/ING-%C5%BC%C4%85da-bez-wyra%C5%BAnego-powodu-o... oraz zasięgnięcie opinii prawnej bo jakoś tak mi się zdaje, że niespodziewana blokada konta osobom w trudnej sytuacji /wczasy a być może wczasy zagraniczne/, to podstawa skutecznego pozwu cywilnego a może nawet znajdzie się jakiś rozsądny prokurator...
cóż - kiedyś polski Bank Śląski to była marka a teraz zostały jedynie pomarańczowe resztki i pogarda dla klienta... dla zainteresowanych polecam genezę całej tej szopki z terroryzmem i praniem pieniędzy, za którą ukarano ING BŚ ale dotyczyło to oligarchów z Rosji i Ukrainy a teraz kto obrywa od nadwrażliwego banku? a drobni ciułacze których konta mogą służyć do wyprania cirkaebałt 100 PLN gdy sama kara dla banku wynosiła /jeżeli się nie mylę/ 21 milionów czy coś koło a wyprano podobno kilkaset milionów... dla dociekliwych polecam hasła do wyszukiwarki: spółki holenderskie Schildershoven i Tristane, The FinCEN Files, afera oligarchów... ciekawe jest także coś, co określa się mianem crashgate... nie dotyczy bezpośrednio bankowości ale etyczna strona tej afery potrafi wiele powiedzieć...
08-11-2023 12:24
Czy oni naprawdę zablokują nam wspólne konto z powodu przelewu na kilka tysi z innego banku? Poważnie pytam, bo jak tak to mam jeszcze kilka dni na wycofanie środków.
09-11-2023 11:35
Dobra mam ich w nosie, wycofuję środki. Uważam, że bank powinien zapewnić bezpieczeństwo finansów swoich wieloletnich, rzetelnych klientów, a zamiast tego zaczął straszyć i wszedł w rolę oprawcy. Klient boi się o to, że przez widzimisię analityka jego środki zostaną zablokowane. To się ktoś powinien w głowę popukać, bo doprowadzono do pewnego rodzaju absurdu.
15-11-2023 17:22
Mam podobny problem. Mieszkam w Meksyku od 11 lat, teraz chcą zebym przeslala umowę o pracę w jezyku polskim lub angielskim - przetlumaczoną z hiszpanskiego przez tlumacza przysięglego.
Konto zablokowane od 3 miesięcy i nie mam mozliwosci kontaktu z bankiem, poniewaz NIE WCZYTUJE SIE STRONA (bialy ekran). Nie wczytuje się z Chrome, z Safari, wczesniej udawalo się wejsc na strone banku z komorki - teraz juz tez sie nie da. czy ktos moze mi doradzic co zrobic, zeby sie zalogowac?
Dziękuję!
Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
13-11-2024Dzień dobry,
czy ING udziela kredytu hipotecznego na budowę domu na działce ze służebnością gruntową niewielkiego obszaru tej działki?
Pozdrawiam
13-11-2024Dziękujemy za opinie, przekazaliśmy to do odpowiedniego działu.
13-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
23 | |
12 | |
8 | |
7 | |
6 |