Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Brak uprawnień do obciążania rachunku

Nie mogę wykonać przelewu, bo pokazuje się komunikat jak w temacie. Pani na infolini nie jest w stanie powiedzieć mi dlaczego, ale moje konto zostało zablokowane... Konto oszczędnościowe i smart saver są odblokowane i mogę z nich korzystać. Żeby dowiedzieć się dlaczego nie mogę korzystać ze środków muszę jechać do najbliższego oddziału. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to że jestem w 8 miesiącu ciąży a taka podróż to 80 km... nic mi nie wiadomo na temat jakichkolwiek zajęć komorniczych itp. zresztą na koncie mam 1750 zł, więc to chyba kwota wolna od zajęcia?? Zresztą wiedziałabym o tym, że mam długi. Jakie są możliwe przyczyny takiej sytuacji? Na chwilę obecną zostałam bez środków pieniężnych... :/

Lost
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
2
06-04-2016
Wiadomość 1 z 4 (12 956 wyświetleń)

Re.: Brak uprawnień do obciążania rachunku

No to już wszystko wiem. Tym razem trafiłam na bardziej pomocną Panią z infolinii, która zaangażowała się w wyjaśnienie mojej sytuacji. W moim przypadku chodzi o to, że zakładałam konto przez internet (1,5 roku temu) i przez względy bezpieczeństwa pracownik oddziału musi zweryfikować mój dowód osobisty. Po potwierdzeniu zgodności danych konto zostanie odblokowane i środki zostaną z powrotem udostępnione. Mam nadzieję, że komuś tam informacja pomoże Emotikon: Szczęśliwy

Lost
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
2
06-04-2016
Wiadomość 2 z 4 (12 944 wyświetleń)

Może się przydać bo dzisiaj wyskoczył mi tai sam komunikat.

Powinni o tym informować wcześniej, a nie zablokują możliwość wykonywania przelewów z dnia na dzień a ty się zastanawiaj o co chodzi.

Pierwszy poważny minus właśnie u mnie zarobili.

Odpowiedz
0 Lajków
goddam
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
27-11-2016
Wiadomość 3 z 4 (12 105 wyświetleń)

Aby to sprawdzić prosimy o kontakt z nami.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
808
176
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (12 056 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

11-03-2026
Re: Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po

...

11-03-2026
Refinansowanie kredytu hipotecznego - nieprawidłowy numer rachunku do spłaty

Dzień dobry,

Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy

...

11-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy