08-01-2020 22:15
Witam,
Ostatnio zauważyłem, że kwoty transakcji wykonanych kartą Visa Zbliżeniowa do konta i tych wykonanych Kartą Wirtualną ING Visa nie sumują się w celu zniesienia opłaty 7 zł za tą pierwszą. Mimo sumy ponad 300zł opłata jest pobierana za ten okres. Sprawdziłem kilka miesięcy wstecz - opłata nie jest pobierana w przypadku przekroczenia 300zł na pierwszej karcie. Pamiętam, że kiedyś było to sumowane, a nie widzę, żeby TOiP coś pod tym względem uległo zmianie. Reklamować?
09-01-2020 18:17
Do zwolnienia z opłaty 7 złotych za kartę Visa zbliżeniową do konta prywatnego bierzemy pod uwagę płatności bezgotówkowe, które zrobisz kartami wydanymi na Twoje imię i nazwisko do tego samego konta.
Do transakcji bezgotówkowych zaliczamy:
Do konta możesz mieć równocześnie kilka kart:
Gdy między 29 dniem jednego a 28 dniem kolejnego miesiąca zrobisz tymi kartami zakupy na łączną kwotę 300 zł- nie naliczymy prowizji za kartę Visę zbliżeniową.
Co do karty Wirtualnej ING Visa- jest to karta przedpłacona. Oznacza to, że jest to osobna karta z osobnym numerem konta.
Nie jest ona połączona z kontem, do którego masz kartę Visę zbliżeniową.
Tym samym płatność tą kartą nie zwalnia z opłaty za kartę do konta osobistego.
Wspominasz o zmianach w TOiP- nigdy nie braliśmy pod uwagę płatności kartą wirtualną do zwolnienia z opłaty za kartę do konta.
11-01-2020 12:38
Rzeczywiście, pomyliłem karty Visa NFC (wirtualna postać karty Visa zbliżeniowa na karcie SIM) i K@rta Wirtualna Visa. Wszystko się zgadza
Zapisaliśmy Twoje uwagi w temacie funkcjonalności Mojego ING. Jeśli podczas wpisywania numeru konta pojawia się kłopot, przeskakuje kursor, daj nam proszę znać na czacie przez Moje ING.
Zapiszemy zgłos
Dzień dobry,
Od ponad dekady jestem w ING i niemal od początku mam Smart Saver. Czy planowane jest podniesienie limitu 5000?
Pytam, bo już nie pamiętam kiedy ostatnio zwiększano tę kwotę. Nie chcę skła
... 09-12-2023Obecnie problem zniknął. Logowanie kodem U2F do ING przebiega podobnie jak na kompie - przyłóż -> pin -> przyłóż i jak na razie wychodzi na to, że zostało to naprawione.
08-12-2023