Odpowiedz
Tomaszy
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
17-11-2015
Wiadomość 1 z 9 (19 117 wyświetleń)

Re.: Karta wirtualna ING

Karta wirtualna to karta debetowa.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KamilaC
Moderator
Moderator icon
185
71
04-09-2015
Wiadomość 2 z 9 (19 068 wyświetleń)

Witam,

Poszę o podsumowanie informacji odnośnie opłat za uruchomienie karty i jej uzytkowanie.

Na stronie ogólnej była informacja o "wszystko za darmo do..." po czym otrzymałem kod cvv2 i od razu stan konta minus 20zł, zapewne jaka opłata o której zapomniano wspomnieć. Dalej nie wiem co z tym zrobić. Moge aktywwać kolejny kod ale tu od razu jest informacja że będzie JAKAŚ opłata. Jaka? Jakie kroki powinienem dalej poczynić i jaie będą wszelkie opłaty? Mogę się wycofać z tej karty? Nie minęło 14 dni więc mógłbym odstąpić od tej "umowy"?

Marek

MarekP
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
01-12-2015
Wiadomość 3 z 9 (18 659 wyświetleń)

Jeżeli zamawiałeś pierwszy raz kartę wirtualną ING Visa (dla klienta indywidualnego) i masz 18-26 lat, to opłaty za wydanie nie pobieramy. W innej sytuacji pobieramy jednorazowo opłatę 20 zł. Za użytkowanie karty, aktywację i za pierwsze wydanie kodu CVV2 nie pobieramy opłaty.

Jeżeli chodzi o odstąpienie od Umowy karty, to możesz to zrobić jeżeli nie minęło 14 dni kalendarzowych od dnia otrzymania pierwszej karty, o ile nie dokonałeś żadnej operacji przy użyciu tej karty.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MonikaC
Moderator
Moderator icon
647
122
04-09-2015
Wiadomość 4 z 9 (18 573 wyświetleń)

Witam,

czy na karcie wirtualnej może powstać zadłużenie, np podczas dokonywania zakupów w markecie google?

Teoretycznie jest to karta prepaid, więc nie może nastąpić zadłużenie ale przeglądając https://www.ingbank.pl/_fileserver/item/1000438 możemy zauważyć w I.16 informacje o odsetkach w przypadku zadłużenia, które to moim zdaniem jest sprzeczne z ideą karty prepaid

Proszę o wyjaśnienie.

Pozdrawiam

Kacper

kapsel
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
2
08-12-2015
Wiadomość 5 z 9 (18 340 wyświetleń)

Powinny być zapewnione środki na rachunku karty w celu rozliczenia danej transakcji. Może się zdarzyć sytuacja, że powstaje saldo ujemne, natomiast dotyczy to tylko jednej sytuacji. 

Przykładowo:

w momencie kiedy zapłacimy kartą to założy się blokada środków, transakcja nie rozliczy się, blokada zostanie zwolniona, następnie wykorzysta się środki na inna transakcję a po jakimś czasie transakcja pierwsza się rozliczy.

Może wtedy powstać saldo ujemne na rachunku.

NikolaK
Były moderator
Były moderator icon
18
7
04-09-2015
Wiadomość 6 z 9 (18 230 wyświetleń)

Czyli przy normalnym użytkowaniu (np podczas zakupów w markecie google) jest niewielka szansa ze powstanie zadłużenie na karcie. Co się dzieję w sytuacji gdy posiadam na karcie np 10zł a chcę zakupić program za 20zł, transakcja zostaje odrzucona czy powstaje zadłużenie?

kapsel
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
2
08-12-2015
Wiadomość 7 z 9 (18 223 wyświetleń)

Taka transakcja zostanie odrzucona. Należy zapewnić środki, które wystarczą na jej realizację.
AgnieszkaKu
Były moderator
Były moderator icon
15
5
04-09-2015
Wiadomość 8 z 9 (18 127 wyświetleń)

Jeśli chodzi o AppStore - to nie koniecznie odrzucana jest płatność.

Kilka razy zdarzyło mnie się, że zakupiłem aplikację za kwotę większą, niż miałem na koncie. W efekcie takim, nie pobrało mi nic z konta, a aplikację miałem "za darmo". Problem pojawiał się później, bo nie mogłem nic więcej pobrać (nawet wersji darmowych ani nawet aktualizacji powiadanych aplikacji).

Dopiero, jak zasiliłem konto, pobrało mi zaległą opłatę i wszystko działało.
franeloo
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
29
6
10-11-2015
Wiadomość 9 z 9 (17 879 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
ING Księgowość - Działalność nierejestrowana

Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej? 

17-11-2024
Re: Nadpłata kredytu hipotecznego i skrócenie okresu kredytowania

Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr

...

17-11-2024
Re.: Makler - daleko do waszej konkurencji

Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.

Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".

Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj

...

17-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy