Odpowiedz

Karta Maestro Walutowa w Japonii

[ Edytowane ]

Posiadam kartę walutową Maestro (w Euro) ING i w związku z podróżą do Japonii chciałbym nią płacić a również wypłacać z bankomatów. 

Czy macie jakieś doświadczenie czy tego typu karty działają w Japonii.

O karcie Maestro znalazłem jakieś info że niby są z nią problemy w Japonii...

Posiadam również kartę Visa w Złotówkach. 

Odpowiedz
0 Lajków
kr
kr
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
9
0
09-04-2017
Wiadomość 1 z 3 (4 422 wyświetleń)

Re: Karta Maestro Walutowa w Japonii

Jeżeli chodzi o działanie karty Meastro w EUR to ma ona zasięg ogólnoświatowy. Możesz też skontaktować się z organizacją płatniczą i to z nimi potwierdzić. Używając tej karty za granicą nie pobierzemy prowizji za płatności bezgotówkowe kartą (nastąpi wtedy jedynie przewalutowanie). Co do wypłat gotówki w bankomatach zagranicznych to pobieramy za nie prowizję 3% od kwoty wypłaty. 

W przypadku Visy do konta złotówkowego to zarówno płatności bezgotówkowe i wypłaty gotówki wiążą się z prowizją 3% od kwoty transakcji. 

Do 31.03.2018 roku możesz za 15 zł wykupić pakiet wypłat gotówki w zagranicznych bankomatach. Jest on ważny 30 dni i dotyczy tylko karty Visa Zbliżeniowa. Dzięki niemu możesz bez ograniczeń wypłacać gotówkę za granicą bez prowizji przez okres jego ważności. Pakiet możesz kupić w Moim ING w zakładce Oferta ING > Promocje > Pakiet wypłat gotówki za granicą Emotikon: Szczęśliwy

Pamiętaj proszę o zgłoszeniu swojego wyjazdu na naszej infolinii 32 357 00 12 lub poprzez wiadomość w Moim ING. Przy okazji udanej wycieczki Emotikon: Mrugający

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
229
12-10-2015
Wiadomość 2 z 3 (4 373 wyświetleń)

Re: Karta Maestro Walutowa w Japonii

A więc wróciłem.

Kartą Visa Debit bez problemu płaciłem w hotelach, czy w innych miejscach.

Maestro nie chcieli mi przyjąć w hotelu i na lotnisku i nie obsługiwali tej karty, ale z bankomatów wypłacałem bez problemu pieniądze w bankomatach 7Eleven. 

Odpowiedz
0 Lajków
kr
kr
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
9
0
09-04-2017
Wiadomość 3 z 3 (4 032 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy