22-05-2020 20:18
Jakimi kartami mogę płacić za subskrypcje/abonamenty internetowe jak np. Netflix, itp. Chodzi mi o to żeby z takiej karty co miesiąc samo pobierało opłatę. Obecnie mam zwykłą kartę płatniczą/do bankomatu. Czy to musi być karta kredytowa? Do niej jest strasznie długi wniosek... A może można innymi kartami - widziałam na stronie, że są jeszcze karty przedpłacone i karty wirtualne
23-05-2020 18:49
Doris1 To właśnie od usługodawcy lub strony internetowej zależy, z jakiej karty możesz skorzystać do płatności. Z reguły często możesz skorzystać z standardowej karty do konta osobistego. Czasami wymagana jest tylko i wyłącznie karta kredytowa.
Za pomocą karty przedpłaconej i wirtualnej możesz także dokonywać płatności internetowych. Jest to bezpieczniejsze rozwiązanie, ponieważ te karty nie są bezpośrednio powiązane z Twoim kontem. Musisz je najpierw zasilić.
Ważne, abyś przed płatnością sprawdziła limit do płatności internetowych w szczegółach karty. Jeśli będzie zbyt niski, to odrzucimy płatność.
23-05-2020 23:44
karta wirtualna?
zdaje sie karta wirtualna mozna miec bez karty fizycznej, ale wappie ze mozna w niej podac nr karty i kod z tylu karty, raczej nada sie tylko do platnosci w sklepach z nfc
24-05-2020 11:46
Dzięki, za info, faktycznie dodanie current-password-0 (i po kolei numery zaczynając od 0) działa obecnie z Bitwarden więc przywrócono wygodę, super.
Jednak bezpieczeństwa to nie poprawia w żaden sp
... 15-05-2026Mniej więcej od tygodnia prawidłowo działa uzupełnianie pól logowania za pomocą Bitwardena. Nie wiem co prawda kto faktycznie to rozwiązał (Bitwarden czy ING), jednak jeżeli to zmiana po stronie banku
... 15-05-2026Nie będę wam za darmo pomagał w debugowaniu błędu. Scenariusz znacie. Problem występuje zawsze w opisanej sytuacji, od co najmniej kliku tygodni. Możecie go naprawić, albo mieć klienta gdzieś i to ola
... 13-05-2026