27-08-2019 19:46
28-08-2019 19:40
Pieniądze będziesz miał na koncie karty kredytowej w postaci limitu kredytowego. Do 3 dni roboczych od uruchomienia limitu kredytowego (nie jest to data aktywacji karty) powinieneś spłacić kartę kredytową z innego banku. Jeżeli nie będziesz mógł spłacić karty do 3 dni, to napisz do nas wiadomość w Moim ING. W ten sam sposób możesz nam zgłosić zamknięcie swojej karty kredytowej. Będziemy też sprawdzać informacje w Biurze Informacji Kredytowej. Możemy Cię dodatkowo poprosić o dokumenty, które potwierdzą zamknięcie karty kredytowej.
Dodam, że za przelew w Moim ING z konta karty kredytowej pobieramy 2% przelewanej kwoty, min. 5 zł.
28-08-2019 21:13
Dziękuję! Niestety mimo limitu w koncie karty, przelew mogłem wykonać dopiero po jej aktywacji, wcześniej dostawałem komunikat „karta zablokowana”. Być może tak nie powinno być, ale w takim warto zwrócić na to uwagę i naprawić w systemie bankowości, bo z tego wynika, że nie zdążyłem w ciągu 3 dni roboczych. W każdym razie zgłoszę to w moim ing, dziękuję za pomoc!
28-08-2019 21:57
Jest to prawidłowe działanie karty. Przelew z konta karty kredytowej możesz zrobić jak już masz kartę aktywną. Przepraszam, bo nie dodałam tego w mojej wcześniejszej odpowiedzi.
28-08-2019 23:24
Teraz wszystko jest już jasne. Wielkie dzięki za pomoc!
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
7 | |
1 | |
1 | |
1 | |
1 |