Odpowiedz

Cześć zadłużenia na spłatę innej karty

Mam pewną zagwozdkę. W umówie karty kredytowej zaznaczyłem opcję przekazania części kredytu w nowej karcie na spłatę karty w innym banku. Wskazana jest w umówię kwota spłaty starej karty z zaznaczeniem, że powinienem to zrobić w ciągu 3 dni roboczych od uruchomienia środków. Czy powinienem spodziewać się automatycznego przelewu na konto osobiste w kwocie, którą powinienem przekazać na spłatę dawnej karty? Umowa zastrzega tez, że powinienem to zrobić w ciągu 3 dni roboczych od uruchomienia środków (jak mniemam od daty aktywacji karty) i w ciągu 14 dni powiadomić o zamknięciu starej karty Bank ING. W jaki sposób powinienem to zrobić? W oddziale, czy jest to możliwe online?

Niestety po kilkukrotnym czytaniu wszystkich dokumentów nie znalazłem odpowiedzi na te kwestie. Z góry dziękuję za pomoc!
Odpowiedz
0 Lajków
3qxv
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
6
2
21-04-2016
Wiadomość 1 z 5 (8 813 wyświetleń)

Re: Cześć zadłużenia na spłatę innej karty

Pieniądze będziesz miał na koncie karty kredytowej w postaci limitu kredytowego. Do 3 dni roboczych od uruchomienia limitu kredytowego (nie jest to data aktywacji karty) powinieneś spłacić kartę kredytową z innego banku. Jeżeli nie będziesz mógł spłacić karty do 3 dni, to napisz do nas wiadomość w Moim ING. W ten sam sposób możesz nam zgłosić zamknięcie swojej karty kredytowej. Będziemy też sprawdzać informacje w Biurze Informacji Kredytowej. Możemy Cię dodatkowo poprosić o dokumenty, które potwierdzą zamknięcie karty kredytowej.
Dodam, że za przelew w Moim ING z konta karty kredytowej pobieramy 2% przelewanej kwoty, min. 5 zł.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
692
125
04-09-2015
Wiadomość 2 z 5 (8 749 wyświetleń)

Dziękuję! Niestety mimo limitu w koncie karty, przelew mogłem wykonać dopiero po jej aktywacji, wcześniej dostawałem komunikat „karta zablokowana”. Być może tak nie powinno być, ale w takim warto zwrócić na to uwagę i naprawić w systemie bankowości, bo z tego wynika, że nie zdążyłem w ciągu 3 dni roboczych. W każdym razie zgłoszę to w moim ing, dziękuję za pomoc!

Odpowiedz
0 Lajków
3qxv
Doradca z ambicjami I
6
2
21-04-2016
Wiadomość 3 z 5 (8 743 wyświetleń)

Jest to prawidłowe działanie karty. Przelew z konta karty kredytowej możesz zrobić jak już masz kartę aktywną. Przepraszam, bo nie dodałam tego w mojej wcześniejszej odpowiedzi.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
692
125
04-09-2015
Wiadomość 4 z 5 (8 735 wyświetleń)

Teraz wszystko jest już jasne. Wielkie dzięki za pomoc!

Odpowiedz
0 Lajków
3qxv
Doradca z ambicjami I
6
2
21-04-2016
Wiadomość 5 z 5 (8 724 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Przelew na rachunek techniczny Zbywcy

Dzień dobry Szanowni Forumowicze,

Przepraszam za banalne pytanie, ale chciałbym się upewnić co do jednej formalnej kwestii. Kupiłem nieruchomość (mieszkanie) z rynku wtórnego - 80 % wkład własny, 20 %

...

27-09-2026
Re: Yubico Security Key C NF - błąd: urzadzenie nie obsługuje FIDO2

Rozumiem, dziękuję za informację. Mam 13 dni na ewentualne zwrócenia klucza w przypadku braku możliwości jego użycia w ING.

25-09-2026
Re: Yubico Security Key C NF - błąd: urzadzenie nie obsługuje FIDO2

Ten błąd jest nam znany, pracujemy nad nim. Spróbuj proszę dodać klucz ponownie w przyszłym tygodniu 😊

25-09-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy