27-08-2019 19:46
28-08-2019 19:40
Pieniądze będziesz miał na koncie karty kredytowej w postaci limitu kredytowego. Do 3 dni roboczych od uruchomienia limitu kredytowego (nie jest to data aktywacji karty) powinieneś spłacić kartę kredytową z innego banku. Jeżeli nie będziesz mógł spłacić karty do 3 dni, to napisz do nas wiadomość w Moim ING. W ten sam sposób możesz nam zgłosić zamknięcie swojej karty kredytowej. Będziemy też sprawdzać informacje w Biurze Informacji Kredytowej. Możemy Cię dodatkowo poprosić o dokumenty, które potwierdzą zamknięcie karty kredytowej.
Dodam, że za przelew w Moim ING z konta karty kredytowej pobieramy 2% przelewanej kwoty, min. 5 zł.
28-08-2019 21:13
Dziękuję! Niestety mimo limitu w koncie karty, przelew mogłem wykonać dopiero po jej aktywacji, wcześniej dostawałem komunikat „karta zablokowana”. Być może tak nie powinno być, ale w takim warto zwrócić na to uwagę i naprawić w systemie bankowości, bo z tego wynika, że nie zdążyłem w ciągu 3 dni roboczych. W każdym razie zgłoszę to w moim ing, dziękuję za pomoc!
28-08-2019 21:57
Jest to prawidłowe działanie karty. Przelew z konta karty kredytowej możesz zrobić jak już masz kartę aktywną. Przepraszam, bo nie dodałam tego w mojej wcześniejszej odpowiedzi.
28-08-2019 23:24
Teraz wszystko jest już jasne. Wielkie dzięki za pomoc!
Mateusz dzięki za odpowiedź. Pozostaje zatem pytanie czy ING rozważa wprowadzenie takiej samej możliwości dla wersji przeglądarkowej jak dla wersji mobilnej? Chodzi o możliwość wyłączenia konieczności
... 21-07-2026Cześć,
moja rata kapitałowa wynosi 1000 zł i taką kwotą zrobiłam nadpłatę w aplikacji. Chciałabym skrócić okres kredytowania, a z automatu zmniejszło mi ratę.
Czy aby to zrobić to należy wejść w apce
... 21-07-20261. Takie rozwiązanie działa w aplikacji mobilnej, tam użytkownik może zdecydować, czy chce używać klucza u2f przy każdym logowaniu
2. Jeśli klucz jest dodany do aplikacji mobilnej, to poprosimy o niego