16-03-2023 20:48
Dzień dobry, jak w temacie wątku - chciałabym zapytać czy na kartach debetowych w ING można zablokować depozyt np. przy wynajęciu auta na wakacjach? Według sieci wynajmującej kampery, istnieje taka opcja. Jak mogę sprawdzić czy z moją kartą ING jest to możliwe? Czy też konieczne będzie wnioskowanie o kartę kredytową?
17-03-2023 20:19
Jeśli płatność będzie realizowana za pomocą danych karty, to karty płatnicze/debetowe mają taką możliwość.
Ważne, żebyś miała włączone dzienne limity karty dla transakcji internetowych.
Ten limit możesz sprawdzić i zmienić:
- w Moim ING w zakładce Karty i płatności telefonem. Po wybraniu swojej karty trzeba wybrać opcję "limity transakcyjne",
- telefonicznie: 32 357 00 12.
Rodzaj akceptowanych kart do takiej transakcji powinnaś ustalić z odbiorcą płatności.
To odbiorca powinien przekazać informację, czy wystarczy im pobranie płatności z karty płatniczej czy wymagają karty kredytowej.
22-05-2026 23:31
a jaka jest różnica pomiędzy zakładaniem depozytu na karcie debetowej a karcie kredytowej? Mogę mieć dużo środków na koncie w momencie rezerwacji samochodu na karcie debetowej a robienie depozytu na karcie kredytowej mogę mieć bez kredytu?
Praktycznie wszystkie firmy samochodowe podają że musi być karta kredytowa a zawsze spotykałem że debetowa że przechodziła podczas robienia depozytu. Jaka jest zatem różnica?
23-05-2026 17:49
Karta kredytowa blokuje depozyt z limitu kredytowego, więc nie zamrażasz własnych pieniędzy.
Przy karcie debetowej blokada idzie z Twojego konta, więc realnie tracisz dostęp do własnych środków na jakiś czas.
Dodatkowo nie wszystkie wypożyczalnie akceptują karty debetowe, dlatego kredytowa daje większą pewność.
Dzień dobry,
Od 29 czerwca 2026 r. ING wycofało usługę „Visa w telefonie” działającą w aplikacji Moje ING i od tamtej pory nie mogę płacić telefonem.
Problem w tym, że od zawsze płacę za pomocą Google
... 06-07-2026Jeśli masz nagranie z tej sytuacji, warto je dołączyć do reklamacji. Będzie ono dla nas dodatkową informacją, jednak ostateczne rozstrzygnięcie opieramy przede wszystkim na zapisach technicznych trans
... 04-07-2026