Odpowiedz

Blokada depozytu na karcie debetowej przy wynajęciu auta - czy jest możliwa?

Dzień dobry, jak w temacie wątku - chciałabym zapytać czy na kartach debetowych w ING można zablokować depozyt np. przy wynajęciu auta na wakacjach? Według sieci wynajmującej kampery, istnieje taka opcja. Jak mogę sprawdzić czy z moją kartą ING jest to możliwe? Czy też konieczne będzie wnioskowanie o kartę kredytową? 

Odpowiedz
0 Lajków
kasia_małgosia
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
16-03-2023
Wiadomość 1 z 2 (657 wyświetleń)

Re: Blokada depozytu na karcie debetowej przy wynajęciu auta - czy jest możliwa?

Jeśli płatność będzie realizowana za pomocą danych karty, to karty płatnicze/debetowe mają taką możliwość.
Ważne, żebyś miała włączone dzienne limity karty dla transakcji internetowych.
Ten limit możesz sprawdzić i zmienić:
- w Moim ING w zakładce Karty i płatności telefonem. Po wybraniu swojej karty trzeba wybrać opcję "limity transakcyjne",
- telefonicznie: 32 357 00 12.

Rodzaj akceptowanych kart do takiej transakcji powinnaś ustalić z odbiorcą płatności. 
To odbiorca powinien przekazać informację, czy wystarczy im pobranie płatności z karty płatniczej czy wymagają karty kredytowej.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie. .
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
523
114
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (616 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Brak dostępu do Archiwum dokumentów

Wiadomość otrzymałem. Sms-y z kodem otrzymuję. Aktualnie w momencie wpisanie loginu, a następnie jednorazowego kodu u góry strony kręci się pomarańczowe kółko przez kilkanaście minut i nic się nie dzi

...

31-05-2023
Komórka lokatorska

Dzień dobry,
Podpisałam umowę kredytową na zakup mieszkania. Jestem przed aktem przenoszącym wlasnosc. Teraz trafiła się okazja na dokupienie komórki lokatorskiej. Czy będzie to problem przy dostarczan...

31-05-2023
Re.: Wykup obligacji - podatek

Dokładnie tak. W przypadku obligacji zerokuponowej w historii finansowej konta maklerskiego zapisane będą dwie operacje:

- zaksięgowanie wartości nominalnej,

- odprowadzenie podatku od zysku.

31-05-2023
Najbardziej pomocni użytkownicy