19-02-2019 11:40
Witam,
Chciałam założyć Profil Zaufany poprzez aplikacje mobilną i spotkałam sie z informacją, że "Twoje dane w bankowości internetowej są niewystarczjaace do założenia Profilu Zaufanego". Sprawdzilam swoje dane, wszystkie są poprawne, nie mam tylko danych paszportu, którego nie posiadam. Czym jeszcze może byc spowodowany ten problem? Czy jedynie w placówce będę mogła to rozwiązać?
19-02-2019 22:15
Nie wiem czy to o to chodzi, ale jeśli zakładasz konto przez internet, bez "fizycznej" obecności w banku, to takie konto nie może potwierdzić Twojej Tożsamości dla PZ.
20-02-2019 08:49
anatol tak tu masz rację, jest to jedna z możliwych przyczyn. Jeśli konto było założone przez stronę www, a dane nie były potwierdzone, nie będziemy mogli ich potwierdzić dla Urzędu. Inną przyczyna jest niezgodność danych. U nas podając dane, musisz mieć takie same dane w urzędzie. W takim przypadku dane musisz sprawdzić w instytucji współpracujące z Epuap (urząd, zus, us).
29-12-2019 22:02
30-12-2019 22:14
@Zimi Chciałbym Ci pomóc, ale przez naszą społeczność nie mogę sprawdzić żadnych danych w naszych systemach. Twoja sprawa jest zupełnie inna niż autora wątku. Napisz do nas, proszę, przez swoją bankowość internetową (wiadomość/czat). Nasi specjaliści sprawdzą dla Ciebie co może być powodem tego, co opisałeś.
30-12-2019 22:29
Dziękuję za dobre chęci i wiadomość ale niestety to mi nie pomoże,borykam się z problemem profilu zaufanego,który został mi zablokowany od tygodnia i widzę że nikt mi nie jest w stanie pomóc, oczywiście że opisałem ten problem w wiadomości i w czacie i dzwoniłem ....i naprawdę mam dosyć zajmowania się czymś w czym nikt mi w tym banku pomóc nie może.W sensie może mi zablokować dostęp do podpisów no bo ktoś to zrobił na jakiejś podstawie ale już odblokować nie można.Ponieważ nawet nie ma z kim porozmawiać na ten temat to pozostaje mi tylko nic nie robić i zmienić bank bo i tak to nikogo nie obchodzi.
01-04-2020 17:54
02-04-2020 12:24
ZENHAC6648, dasz znać jaki dokładnie problem się pojawia?
30-12-2020 13:43
@Konto usunięte
Witam, czy w takim wypadku wystarczy wizyta w oddziale w celu dodatkowego potwierdzenia tożsamości?
Pozdrawiam, Łukasz Wiesławski
31-12-2020 13:55
Tak, jak najbardziej. W oddziale banku potwierdzimy Twoją tożsamość, sprawdzimy poprawność danych i będziesz mógł założyć Profil Zaufany.
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
11 | |
8 | |
6 | |
4 | |
4 |