09-03-2017 20:10
Na moim koncie w polu "mam" wyświetla sie inna kwota niz mam w rzeczywistości, nawet jesli dodam wszystkie
oszczędnościowe, inwestycyjne i emerytura to itak kwota jest prawie podwójna, czy inni też tak mają, czy tylko ja? jak sprawić zeby ta kwota ożyła a nie zniknęła? oczywiście żartuje, czy to zwyczajnie błąd?
10-03-2017 19:58
W sekcji „mam” powinna prezentować się kwota zarówno Twoich produktów, jak i również tych, gdzie jesteś upoważniona. Dodatkowo sumowane są tam pieniądze z produktów kredytowych jak np. karta kredytowa, limit zadłużenia w koncie. To są środki, z których możesz skorzystać w każdej chwili.
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
13-03-2017 07:39
Wygląda na to, że użytkownicy nie podzielają poglądów pojektanta systemu...
13-03-2017 09:36
MartaK pisze:W sekcji „mam” powinna prezentować się kwota zarówno Twoich produktów, jak i również tych, gdzie jesteś upoważniona. Dodatkowo sumowane są tam pieniądze z produktów kredytowych jak np. karta kredytowa, limit zadłużenia w koncie. To są środki, z których możesz skorzystać w każdej chwili.
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
A w planie zapewne jest aby pokazywać również całkowitą zdolność kredytową klienta. Kiedy wystarczająco się obraz zaciemni Klient nie będzie wiedział, czy wydaje jeszcze swoje pieniądze, czy już się zadłuża. Temu służy pokazywanie limitów zadłużenia w koncie jako dostępnych środków. Dobre, nie?
13-03-2017 11:16
Ponoć stan kont IKE również pojawia się w sekcji mam. Dlaczego by nie dodać tam także salda konta emerytalnego w ZUS?
O czytelną informację o posiadanych środkach prosimy się od samego początku i bank nic tu nie zrobił.
13-03-2017 21:52
15-03-2017 21:12
No to widzę, że jeszcze lepsze jaja bank stworzył. Mi dolicza tylko limit karty kredytowej, już kiedyś zwracałem uwagę na ten problem, ale bank twierdzi, że to nie problem tylko tak ma być. Hmmm... To może nazwać tą sekcję "Mogę mieć, ale muszę oddać". Sekcja MAM powinna sumować tylko realne pieniądze z kont i nic poza tym. Druga rzecz, że po "genialnym" rozdzieleniu kont osobistych i firmowych bez kalkulatora nadal nie wiem ile MAM bo muszę się przełączać i dodawać. Po raz milionowy kłania się personalizacja - w tym przypadku możliwość wyboru, które konta i ew. karty brać pod uwagę w tej sekcji.
15-03-2017 22:42
Czy moderator mógłby tu napisać co w sumie zawiera/może zawierać sekcja "mam"?
My tu gdybamy, że mozliwy limit kredytowy, konta emerytalne, a może wciąż nie doceniamy wyobraźni "tfórcy".
A tak na poważnie - te mylące kółka powinno dać się całkowicie wyłaczyć lub wybrać co mają pokazywać. Włącznie z kontami firmowymi.
16-03-2017 01:00
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
11 | |
9 | |
6 | |
4 | |
4 |