02-10-2020 09:59
Jak przeglądam to ten problem pojawiał się na forum wielokrotnie. Czy ktokolwiek miał ten problem porządnie rozwiązany???
Z kodów korzystam rzadko, bo robię przelewów, ING wykorzystują głównie dla maklera.
Ale czasem pojawia się autoryzacja sms np: przy logowaniu - i wtedy jest problem.
Nawet zakładając konto musiałem podać inny nr telefonu, bo na podstawowy smsy nijak nie chciały mi przyjść. Na ten drugi też przychodziły z 5min opóźnieniem o ile dobrze pamiętam.
Dzisiaj się logowałem - autoryzacja i oczywiście kodu nie ma.
Dopiero po restarcie telefonu przyszły zaległe i doszedł też bieżący.
A co słyszę od konsultantów?
"SMSy są od nas wysyłane poprawnie"
"Proszę sprawdzić czy skrzynka nieprzepełniona"
"Proszę skontaktować się z operatorem".
Oczywiście żadna inna instytucja nie generuje tych problemów. Codziennie otrzymuję kody z Inpostu, prawie codziennie kody autoryzacyjne do karty przy płaceniu online, smsy od kurierów, smsy prywatne - wszystko działa. Tylko przy ING nie wiadomo czy zadziała.
Ktoś coś? Jakieś pomysły co do przyczyn i ew. rozwiązań???
03-10-2020 09:05
Jeśli Twoje urządzenie jest w strefie dobrego zasięgu i nie masz przepełnionej skrzynki odbiorczej, faktycznie pozostaje kontakt z operatorem sieci. Być może jest jakaś blokada na bramkach. Mamy nadzieję, że wyjaśnisz temat.
mogli w jakiś sposób poinformować, niekiedy są komunikaty o ew. przerwach lub awariach
07-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
24 | |
13 | |
13 | |
7 | |
6 |