30-03-2023 20:12
Taka sytuacja: 1 konto, dwoje współwłaścicieli - potrzebne dwa klucze, czy mogą korzystać z jednego ( ten sam dla obydwóch?)? (każdy współwłaściciel jest traktowany osobno?) Wniosek 3 klucze - każdy swój i trzeci awaryjny do obu użytkowników, czy tylko cztery - każdy po dwa??)
Takie małe zamieszanie, pozdrawiam Robert.
31-03-2023 20:44
Jeśli każdy ze współwłaścicieli posiada swój własny dostęp do bankowości internetowej - możecie korzystać z tego samego klucza. Dla bezpieczeństwa nie zalecamy jednak takiego rozwiązania. Na pewno dwa klucze zapasowe są również bezpieczniejszą opcją, ale tę decyzję zostawiamy już klientom
01-04-2023 22:29
Dziękuję za odpowiedź, czyli opcja dwa + jeden ( każdy ma swój i jeden zakopany - nie ruszany na zapas dla obu) byłaby ok. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Robert K.
03-04-2023 00:15
A co w sytuacji gdy U2F zaginie?
03-04-2023 06:25
Zalecamy posiadanie min. 2 kluczy - główny, z którego korzystasz na bieżąco oraz zapasowy, właśnie na wypadek zagubienia. Niestety jeśli zagubisz klucz - nie będziesz mógł się zalogować do bankowości internetowej, metodą, dla której go aktywujesz (w przeglądarce, aplikacji mobilnej).
Dodatkowo, po jego zagubieniu zablokujesz go:
03-04-2023 15:43
Czyli w przypadku zagubienia klucza sprzętowego właściwie kompletnie traci się dostęp do bankowości internetowej? I ING nie przewiduje możliwości odblokowania/resetu nawet poprzez wizytę w placówce? Serio?
03-04-2023 15:49
Jeśli nie będziesz miał aktywnego drugiego (zapasowego) klucza zabezpieczeń, nie zalogujesz się do Mojego ING przez przeglądarkę. W takiej sytuacji wystarczy, że przyjdziesz do placówki bankowej lub skontaktujesz się z infolinią. W opisanej sytuacji nadal będziesz mógł skorzystać z logowania do aplikacji mobilnej.
03-04-2023 20:34
Witam.
Czyli aplikacja mobilna nie będzie chroniona kluczem??
Pozdrawiam Robert.
04-04-2023 20:40
Aplikacja mobilna Moje ING również będzie mogła być chroniona kluczem U2F
Zysk z obligacji kupionych z dyskontem (np. po 99% wartości nominalnej) i utrzymanych do wykupu opodatkowany jest w sposób zryczałtowany, czyli podatek płacony jest przez biuro maklerskie. Klienci nie
... 29-05-2023Witam wszystkich,
czy jeśli kupię obligacje na rynku wtórnym za np. 99% ceny i zaczekam do wykupu przez eminenta po wartości nominalnej to od tego 1% muszę odprowadzić podatek i wykazać w PIT-38 czy ja
... 29-05-2023Brak możliwości dodania drugiej ikonki blika dla drugiego typu konta to chyba najwieksza wada obecnej aplikacji ing. Dziwię się że to nie zostało naprawione od tylu lat. Rozmawiałem ostatnio na jakimś
... 26-05-2023Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
5 | |
5 | |
5 | |
3 | |
3 |