05-04-2018 16:46
Dobry,
Kilka dni temu próbowałem podpisać dokument w PUE ZUS za pomocą konta ePUAP założonego w ING.
Kilkukrotnie nie udało się przejść do ostatniego etapu potwierdzenia: logowanie do profilu - ok, podpisz dokument - ok, kolejne logowanie w celu potwierdzenia - ok, strona się zawiesiła, po pewnym czasie informacja na stronie "Nie można pobrać danych".
Zalogowałem się na ePUAP i go unieważniłem (na mailu mam potwierdzenia założenia i unieważnienia profilu) i próbowałem założyć nowy. Niestety, każda próba kończy się komunikatem "Nie udało się założyć Profilu Zaufanego. Wystąpiła niezgodność danych."
Co ciekawe, w rejestrze zdarzeń widnieje informacja, że konta ePUAP nigdy nie udało się założyć.
Co z tym zrobić?
06-04-2018 16:58
Prosimy sprawdź, czy masz aktualne dane i złożone oświadczenia o rezydencji podatkowej. Aby to zrobić wystarczy wybrać w Moje ING: Dane i ustawienia -> Dane. Jeżeli wszystkie informacje zgadzają się, prosimy napisz do nas przez Moje ING.
Po naciśnięciu "wyloguj" ekran blednie i kręci się kółeczko.
Można kliknąć na start na dole ekranu i dalej używać aplikacji,tylko nie "wyloguj" bo powtarza się sytuacja.
Ikony na górze aplikacji są jaśn
Dzień dobry,
mam pytanie odnośnie pakietu wypłat gotówki za granicą. Doczytałam się, że normalnie bez żadnych pakietów ING pobiera:
- za przewalutowanie transakcji bezgotówkowej - 3% kwoty transakcji,
-
Dzień dobry.
Mija 3 rok od otrzymania kredytu hipotecznego.
w ubiegłym roku ze względu na niewykonanie przyłącza gazowego przez gazownię (ja mam wszystko gotowe ze swojej strony) przedłużyliśmy na 12 m
... 23-05-2022